Quest Siberia - Пътят към Безсмъртието

http://www.siberia.bg/

Пътят към Безсмъртието

Fury team: Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Дата на посещение: Април 22, 2019

Нашето време: 46:13 минути

Втората стая на Куест Сиберия се представи доста по-добре от 1408. По мое лично мнение, това е в следствие на повечето помещения, което допринася за по-линейната игра. 

Започваме с нещата, които ми направиха неприятно впечатление. Първо, когато влязохме в стаята, която да речем е под земята, миризмата на мръсен канал беше ужасяваща. Не знам на какво се дължи, попитах други хора, които са посещавали стаята, дали са имали подобни преживявания и получих отрицателен отговор. Дано е било епизодично, но беше неприятно. Второ, един от първите пъзели, който отключва пътя напред, нямаше никаква обратна връзка, нула, нада. Решихме го, но не разбрахме дали сме го решили и чак след като операторката ни каза, че можем да продължим, спряхме да ръчкаме и ПАК не намерихме пътя веднага. Осветете го малко това решение. И последно, може да е лична преференция, но например в Мините на Мория има предупреждение на сайта, че лазенето в нашата стая е задължително. Дойдох след работа с официален панталон и трябваше да реша дали да продължа с отбора и да си съсипя дрехите или да остана в началото. Драснете един ред в мейла след резервацията: 'Елате с удобни дрехи, ще се наложи да полазите, има патешко ходене', някакъв знак поне.

Сега, за положителните неща. Последователността на стаята всъщност е супер приятна. Има усещане, че се вмъкваш в пирамида, помещенията го подсказват. Кулминацията е в погребалната камера, което, нека си признаем, също е доста яко. Отново се вижда, че не са пестени усилия и средства за да се постигне 'wow' ефект, има лазери, има пушек. Два-три пъзела може да бъдат леко модифицирани, и то с цел да имат връзка, но дори и така стаята става за игране. Финалът беше леко неясен, трябваше да направим избор, но не разбрахме как точно. Ако се добави накрая опция, например да оставим всичко, което сме намерили на везна или олтар, като ясен жест на решението ни, ще бъде чудесно.

Виждам, че в турнира, организиран след няколко дни в стаите на Сиберия, ще участват Лимон и Escapees – два изключително опитни и сериозни отбори. Моля ви, след турнира, отделете време и говорете с тях и си записвайте какво имат да ви кажат, гарантирам, че няма да ви разочароват.

Нашата снимка 🐫🐪

Снимката на Quest Siberia 😊

Previous
Previous

Най- емоционалният куест

Next
Next

Quest Siberia - 1408