Quest Siberia - 1408

http://www.siberia.bg/

1408

Fury team: Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Дата на посещение: Април 22, 2019

Нашето време: 64:51 минути

Много ме е яд.

Да започнем от там, стаите на Сиберия се появиха от нищото. Не бях чувала нищо за тях, не знаех какво да очаквам. След няколко разговора с колеги ентусиасти дочух лоши отзиви и наблюдавайки страничката им във Фейсбук установих, че повечето отбори не успяват да излязат за час или го правят с неочаквани много жокери. За мен последното е сигнал за изключително лош дизайн и наистина кофти изживяване. С две думи, запазих часовете за посещение в очакване на #дъното.

Локацията на стаите е перфектна, идеален център. Посреща ни чудесно, стилно и чисто лоби. Видимо са вложени пари. Има телевизор, има водичка, уютно е. Посреща ни млада симпатична дама, която ще бъде нашият оператор. След попълването на задължителните декларации, влизаме да играем 1408.

Стаята е влудяваща. Тематиката е страшна, попадаме в стая 1408 на хотел Делфин (явно има едноименен филм от който тази стая е инспирирана, но не съм чувала нищо за него). Ние сме ловци на паранормалното, но сме явно и малко лъжци, защото не вярваме особено в задгробния свят, като това би трябвало да се промени след посещението ни е стая 1408. Стаята не е линейна, за което биваме предупредени още от влизането ни в нея. Озоваваме се в на първи поглед типична хотелска стая, докато не започнат да се случват разни странни неща.

Стигаме до момента защо започнат това ревю с думите "много ме е яд". Пъзелите са там, парите са вложени, желанието да се направи интересна стая е очевидно. В моментите в които знаехме какво да направим бяхме, брей, това е интересно и яко, обаче те бяха веднага убивани от липсата на пълна логика как трябва да разберем че това работи по този начин. Пълно недоумение как да свържем предмет А с локация Б или как дори и да знаем и предмета и локацията ни отнема 10 минути да се уцелят точно чиповете за да проработи пъзела. Първият предмет който намерихме беше ултравиолетово фенерче. Последва епизодът "освети всяко проклето нещо в стаята", като разбира се, до момента в който вече бяхме стигнали до това което трябва да осветим фенерчето беше почти без батерия и трябваше да се пулим да разчетем бледите символи. Кому е нужно?!

С две думи, единичните пъзели са поставили основа за добра стая, но навързването им е практически невъзможно и това прави изживяването абсолютно фрустриращо. Разбирам че стаята е взета от руски франчайз, но не може да не се адаптира играта за друг пазар, проверете си малко конкуренцията, проучете пазара. Винаги съм казвала твърдо, че теста на стаята от 5 отбора ще ви загуби малко време и ще пропуснете малко пари, но ще ви спести едно подобно ревю и доста вкиснати отбори. А това ревю можеше да е съвсем различно, че това е стаята която всеки любител на жанра може да посети в свободното си време.

Споделихме всички неща с операторката, даже и дадохме някой реални практически насоки как да модифицират нещата лесно и да ги направят по логични. Не знам дали ще се вслуша някой в съветите ни, но докато тази стая не бъде пипната, при това наистина съвсем малко и без допълнително влагане на пари (възможно е, честно) не мисля че си заслужава парите.

Все пак за да съм напълно откровена и предвид че това е блог за нашите посещения и резултати, ние не успяхме да излезем (даже след 4 жокера). Собствениците са решили, че на 60 минута стаята се "рестартира", тоест финалните пъзели само ни бяха обяснени от операторката, реално не сме ги изиграли. Ако за други пазари това е нормално, за България често срещана практика е да оставяте 5 минути на отбора да доиграе, особено ако е към финала. Сложете толеранс на таймера, ще ви помогне.

Нашата снимка 👻

Снимката на Quest Siberia 😊

Previous
Previous

Quest Siberia - Пътят към Безсмъртието

Next
Next

ClueQuest - cQ ORIGENES