ClueQuest - cQ ORIGENES

https://cluequest.co.uk/

cQ ORIGENES

Fury team: Алла Данабашева, Венелин Горнишки, Велина Дойчева, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Дата на посещение: Април 15, 2019

Нашето време: 47:07 минути

И така, след всичко случило се в План 52, Операция Чернаовца и Отвъщението на Овцата мисията ни се свежда до това, да се върнем в началото. Мога веднага да ви кажа, че това е любимата ми към момента стая в Лондон и въпреки малкото технически похълцвания, е великолепно измислена, изпълнена и оборудвана.

Всичко започва с поредната мисия, да влезем в старата база на Mr Q, които както всички вече знаем е мишка. И в случая, буквално трябва да се наврем в миша дупка. Тук се сглобява и големия пъзел, във всяка от предходните стаи на ClueQuest в процеса на игра и в декора са имплементирани миши дупки. С което разбираш че Mr Q ти помага и те напътства през цялото време от своята база, в която сега ще имаме възможност да влезем. Разбира се, преди това трябва да накараме Shrink'o'Mat- а (машината която ще ни смали до мишешки размери) да проработи.

Получаваме роли, кой е навигатор, кой капитан, кой първи асистент. Попадаме в Шринк'о'мат, декорът е футуристичен и просто великолепен, усещането е като в космически кораб. Пъзелите за да накараме машината да работи са малко, но комплексни и изискват от нас доста координация и бърза мисъл и реакция. Бум, вече сме малки и можем да влезем в базата.

Почувствах се като Алиса в страната на чудесата. Ежедневни предмети от бита имат нови предназначения, гигантски шарени сламки са водосточни тръби, тапа от шампанско всъщност е стол, стените са направени от гигантски книги и какво ли още не, не искам да издавам повече но повярвайте ми като казвам, впечатляващо е.

Минавайки през задачите се открива и любовна история (както винаги в дъното на всичко е жена). В стаята има един катинар, но той е катинарът на всички катинари, чудовището на всички заключващи устройства и е супер забавно да си играеш с него. Нито за секунда не съм отегчена, нито за момент не ми е скучно или се чувствам забила, това е чувството което искам да имам във всяка една стая за бягства. cQ ORIGENES смело се нарежда в моя личен топ 5 на всички времена и откровено съжалявам, че приключението ни в ClueQuest приключва.

Ако имате време за една стая в Лондон, моят вот е ясен, посетете тази.

Нашата снимка 🐭🐑

Снимката на ClueQuest 😊

Previous
Previous

Quest Siberia - 1408

Next
Next

ClueQuest - Revenge of the Sheep