ClueQuest - Revenge of the Sheep

https://cluequest.co.uk/

Revenge of the Sheep

Fury team: Нора Георгиева, Венелин Горнишки, Велина Дойчева, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Дата на посещение: Април 15, 2019

Нашето време: 46:29 минути

Завръщаме се ден след края на Световното, където се класирахме шести в света (което ще ме кара да се усмихвам докато съм жива и за което ще разкажа в отделен пост), но вече сме доста по отпуснати и готови да се забавляваме без притеснението, че ни чака класиране. Съставът на Фюри е и доста по- сериозен, имаме честта да играем за първи път и с Нора и да я въведем в нашето мишешко приключение.

След разрушаването на овчия команден център в Operation BlackSheep, професорът е решен да си отмъсти. Научаваме, че Овцата е разположила 6 устройства SheepMutator по целият свят които чрез мутация на човешкия геном, могат да да превърнат всеки в обхвата им в спокойна средностатистическа бяла овца. Въпреки че по мое мнение част от устройствата вече са се задействали, докато гледам световните новини, ние за пореден път ще спасяваме човечеството и всичко е в наши ръце, като се озоваваме на "улиците" на Лондон, където разбира се удобно се намира една от търсените машини.

Тази стая е парадокс, най- малкото помещение на Cluequest в което сме играли досега, но за сметка на количеството пъзели, които са мноооого. Почти нищо не разбрах от половината от тях тъй като компанията беше като тайфун, всичко се изрина за минути, всяка повърхност беше проверена, всяка дупка беше прегледана, всяка ключалка пробвана по няколко пъти. От гледна точка на декор стаята не е кой знае какво, но пък трябва да кажа че пъзелът с холограмата беше ултра впечатляващ, не само че беше в няколко стъпки, но и когато изгрее и почнеш да го решаваш усещането е като в Матрицата.

Един пъзел ме издразни мен лично, очакваше се да знаем как се използва супер голяма рулетка за мерене на разстояния, от тия дето се ползват по строежите. Най- мразя да трябва да се мери нещо, ама всичко го караш на дедукция и като измериш е въпрос на интерпретация дали си получил 8 или 9 или 7, защото инструментът с който мерите грам не е ясно как се ползва. Да бяха сложили обикновен шивашки метър ...

Отправяме се към Shrink'o'Mat- а за да научим краят на тази завладяваща история, която ще ни отведе в началото и корените на войната между мишките и овцете и ще даде отговор на въпроси които ни тормозят от известно време. Нямам търпение, защото и cQ ORIGENES беше стаята препоръчана ни от отборът на UK на Световното, а те като хора изиграли над 1180 стаи и вероятно знаят за какво говорят. Да, правилно прочетохте ... над 1180 стаи.

Нашата снимка 🐭🐑

Снимката на ClueQuest 😊

Previous
Previous

ClueQuest - cQ ORIGENES

Next
Next

Archimedes Inspiration - Project Ðelta