Smart Puzzle Games - Sherlocked

Sherlocked

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевЦвета ДанчеваДимитър СмиляновНадежда Данабашева

Дата на посещение: Май 18, 2017

Нашето време: 35.05 минути (рекорд за стаята към момента на посещение)

Sherlocked е класическа стая от първи поколение escape rooms. Споменавам все за някакви поколения, но какво значи първо поколение стая?

В стая от първо поколение обикновено се използват прости механични системи. За да се случи нещо, играчите сами трябва да си го направят, няма електроника, няма автоматизация. Обикновено включва много заключени кутии и чекмеджета, понякога доста катинари (тук не беше такава ситуацията). Обикновено уликите или подсказките са на хартия в писмен вид. Често собствениците ви модерират играта, което в повечето случаи всъщност е плюс.

Защо харесвам стаи от първо поколение? Те са за ценители. Защо слушам Сабат след толкова години? Защото са класика. На моменти усещам колко наивни текстове имат и колко безумно звучат някой рифове, но са ми познати и с тях се чувствам комфортно и у дома.

Подобен е случая и е Sherlocked. Ако очаквате да попаднете в стая която да е предизвикателство за сетивата и да ви претовари с атмосфера или декор, няма да се получи. Това което ще намерите е класическа история, познати литературни герои, интересни логически загадки, като голяма част от тях трябва да решите по добре познатия ви начин, с молив и хартия в ръка. Загадките не са сложни, бих казала че са умерено ниво.

Това което ми липсваше и което споделих на домакините ни, липсваше ми Шерлок-ското в стаята и мисля че имат план да поправят този пропуск. Посетете стаята без нагласа за екстравагантно приключение и ще останете доволни. Чувството е като да си потънал в стар фотьойл заел формите на задните ти части от години седене в него, в дъждовен неделя следобед, с домашните панталони и чехли, с топла чаша чай, в приятна компания в умерено интелектуално предизвикателство. Тоест ако компанията е добра, мястото е точно като за вас :)

Споделиха ни идеята която имат за разчупване на ценовия модел, ще кажа само:

КРАЙНО.

ВРЕМЕ.

БЕШЕ.

Браво!

Нашата снимка 😊

Sherlocked за нас:

Да пишем хвалебствия и многословия за играта на отбор Fury очевидно няма никаква нужда! Благодарим им сърдечно, че ни тестваха и че бяха наш точен и полезен коректив. Засипахме ги с въпроси, на които те с готовност отговориха, въпреки ранния съботен час. Съответно, „откраднахме” много от тях в полза на всички следващи отбори /вече се ъпдейтваме и аджъстваме/. В бъдеще Fury ги очаква едно специално Sherlock предизвикателство /както и всички други минали през стаята отбори/, от което сме сигурни, че няма да избягат.

П.С. Само вижте сиянието около Надя

Време: 35:05 минути – РЕКОРД!

Стаята на Smart Puzzle Games вече не съществувa.

Previous
Previous

Escape Zone Plovdiv - Алхимикът

Next
Next

Mentalist - Проклятието на Траките