Escape Zone Plovdiv - Алхимикът

http://escapezone.bg/

The Alchemist

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевЦвета ДанчеваДимитър СмиляновНадежда Данабашева

Дата на посещение: Май 18, 2017

Нашето време: 44:00 минути

Ух, тази стая ни се опъна, само че преди да я посетим :D Толкова се зарадвах когато получихме поканата, не бях чувала че Escape Zone правят нова стая и бях много приятно изненадана. Хем пътуване до Пловдив, също много гъделичкаща любопитството тематика. Гръм (ни) удари и изгори електрониката в цялата стая (тия бури в Пловдив много сериозни, няма майтап), та се наложи да изчакаме 2 седмици, платки от Германия, репрограмиране и прочие. Никакъв късмет за старта на тази стая, но се надявам и силно им желая това да си останат единствените непредвидени природни стихии с които ще имат сблъсък занапред.

Има две неща които винаги ми правят страхотно впечатление и които за мен са достатъчен факт да си прекарам чудесно. Освен компанията, разбира се. Едното е когато има градация от първата стая към следващата. Когато виждаш че някой е внимавал, опита му с отбори от всякакъв калибър е натежал, когато виждаш че онзи суров ентусиазъм довел до няколко грешки преди, сега е заместен с обмислени стъпки, решения в дизайна и играта. Второто са лично направените props. Или иначе казано всички джаджи, машини малки или големи. Когато виждаш поправките на „майстора“ за да предотврати веднага поникналите ти мисли как да пропуснеш и да измамиш загадката. Защото всеки може да поръча от Интернет. Но когато си си го направил сам, вложил си частичка от желанието и ума си и всеки отбор може да оцени уникалността на предмета.

Тази стая е забавна, освен че всичко в нея е наистина уникално и пипнато лично от една нежна ръка, бъркате отвари и четете древни езици, чудите се дали очите от златоочица, далакът от куц алигатор или екстракта от черен дроб на риба треска ще ви доведат до философския камък или до вашата преждевременна и много смрадлива смърт, казвам ви …

Тази стая си има всичко което нашият отбор търси, за Данчо пъзел с топче, за Смилянов лазери, за Жоро сензитивен ребус, за Цвети малко математика и логически пъзели, а за мен удобно столче да седя и да им преча като ги разсейвам.

Чудесен начин да си прекарате един час по път за морето, прескачайки до Пловдив.

На домакините ни, благодарим сърдечно и до нови срещи, за нас както винаги беше страхотно преживяване.

Нашата снимка 😊

Escape Zone Plovdiv за нас:

Машини ли бяха да ги опишеш...

Уникалните отбор "Фюри" преминаха като торнадо през загадките на алхимика. Както и очаквахме се справиха повече от блестящо, нищо не можа да им се опре, те показаха, че са добри и с логиката, и с математиката, и с еликсирите, и с отварите и без нито един жокер откриха философския камък за 44 минути.

Previous
Previous

Teorema Rooms - Атлантида

Next
Next

Smart Puzzle Games - Sherlocked