Puzzlenarium Room - Изчезналият Артефакт

https://puzzlenarium.com/

Изчезналият Артефакт

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан Данчев, Цвета Данчева, Димитър СмиляновНадежда Данабашева

Дата на посещение: Декември 7, 2017

Нашето време: 43 минути

В бизнеса с игри неизбежно се стига до момента в който ти не можеш да създаваш толкова бързо съдържание, колкото играчите могат да го изиграят. От една година и в бизнеса с escape стаи е така, появяват се малко и много рядко. Затова когато чуем за нова стая за Фюри това си е като DLC, купуваме на pre-order и чакаме с нетърпение.

Puzzlenarium изгря на хоризонта неочаквано. Не бяхме чували за тях, ей така един слънчев ден хоп, има тук една стая. В последствие разбираме че собствениците са фенове на жанра, обиколили доста стаи в международен план и осъществяват мечта, да си имат свое местенце на загадките.

Темата е много амбициозна. Като цяло всеки поставил си за задача да използва името и бранда на Шерлок трябва да е наясно че ходи по много тънък лед. Хората от почти всички поколения познава героя, независимо дали от книгите, сериали или филми. Всеки има изграден собствен образ за Шерлок и неговата персона и живот. Няма човек който да не е примамен и да не харесва мистериозния му образ. Респективно винаги подхождам малко мнително към стаите с подобна тематика, макар че в случая беше неоправдано, бих казала че стаята е градена с образа на Шерлок по- скоро от книгите, което е и моята първа Шерлок любов.

Локацията на стаята не е най- удачната. Далеч е от метро, няма паркинг и се намира в гъсто населен квартал където местата за спиране са кът. Все пак един път попаднали в двора на кооперацията, мога да кажа че е изключително уютно, в дворчето има пейка, стаята се достъпва от него без да е необходимо да катерите етажи или да влизате в кооперацията. Лобито е уютно и удобно, посрещнаха ни любезни и внимателни домакини, и докато чакахме на чаша кафе останалата част от компанията си разказахме кой какво и къде е играл и в крайна сметка от къде започва общата ни страст към стаите за бягство.

Декорът в стаята е достатъчно ангажиращ, особено след първото помещение. Няма 100% историческа акуратност, но не е и необходимо. Загадките са с умерена трудност, не би трябвало да си фрустрират с неяснота или сложност, по- скоро както винаги Фюри прескочи някакъв геймплей защото може и после това ни обърква играта. Няколко от загадките са супер интересни, една (която се запечата в моята памет) не бяхме виждали никъде, хвала. Изядохме им всичките бонбони. Счупихме им шкафа. Изобщо се представихме като възможно най- неприятния тип посетители. За което се извиняваме. В някой от загадките е вплетен доста хумор, не може да не се хилиш ако от стените те посрещат сърцати познати физиономии, и няма как да не натиснеш звънеца от Ада поне 12 пъти, защото с всеки следва път става все по- смешно.

Градацията на стаята е страхотна. Всяка следваща мистерия те увлича докато накрая намериш изчезналият артефакт, който е впечатляващ. Държейки го в ръцете си наистина усещащ Викторианска Британия.

С много малко насоки за промяна на едно, две много малки нещица, излязохме за 43 минути. Puzzlenarium е интересна и класическа стая от първо поколение, предпочитам да отида да я изиграя вместо да гледам поредната супергеройска изгъзица на кино. Както смятам че трябва да направите и вие :)

Chippendale desk are my nemesis.

Нашата снимка 😊

Puzzlenarium за нас:

Истински ценители на real-life escape room, които са обиколили не една или две стаи.

За нас самите беше истинско предизвикателство, да разберем ще успеем ли да ги затрудним и дали ще се справят. Естествено успяха - 17 минути преди времето им да изтече, те вече се бяха измъкнали от стаята, държейки безценният Артефакт в ръце. Поздравления!

Previous
Previous

Ghost Hotel

Next
Next

3 Key Rooms - Тайният Бар на Ал Капоне