The Codex - The Prohibition

http://www.thecodex.ro/en/

The Prohibition

Fury team: Велина Дойчева, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Fury време: 32:23 минути (рекорд за стаята към момента на посещение)

Witches Abroad team: Алла Данабашева, Ваня Стоицева, Антон Кондузов, Светла Иванова

Witches Abroad време: 59:54 минути

Дата на посещение: Февруари 23, 2019

Най- сладко ми е да отидем в стая, която е на пазара почти 2 години и да направим рекорд. Такъв е случаят и с The Prohibition на the Codex. Темата е достатъчно популярна и мисля че почти всяка столица има по една стая свързана със сухия период и контрабандата на алкохол и историята на американската мафия.

Дизайнът на стаята е интересен най- вече с това, че са направили the most of it от изключително малка квадратура. Стаята е наистина мъничка, но историята ви води напред и назад от "бар" към "улица" и умните решения как да се случи това и как да се пресъздадат примерно коли или обстановка е наистина впечатляващо. Забележката ми за пореден път ще бъде относно инвентара, повечето предмети са в наистина лошо състояние. Би трябвало да се намираш в таен мафиотски бар, но изживяването е по-скоро като хоремаг в Харманли, мръсни чаши, пластмасови предмети, счупени и изтъркани от употреба. Ако разбирам правилно няколко дни в седмицата тук има представления на живо, тип интерактивен театър по темата. Подразбирам че са доста популярни и предполагам че присъствието на актьори допринася много за изживяването, но версията която играем ние изглежда ... евтина.

Пъзелите са на средно ниви, нищо което не сме виждали преди с изключение на пъзела с автомобилите, все още смятам че решението е наистина новаторско и създава супер атмосфера. Фактът че трябваше да се преструваме на мафиоти когато говорим по телефона, и че Митко е по- скоро ирландски бияч отколкото италиански престъпник от висока класа е очевиден, много се смяхме (Ой!). Накрая Ицо се озова с барче злато в гащите, дълга история, ама ние не сме от хората които оставят нещата на случайността.

Изумявам се всеки път, когато ни предупреждават да не ядем нищо и да не пием нищо в стаята. В смисъл ... колко често хората пият неизвестни субстанции в ескейп стаи? Фактът че постоянно получаваме такива предупреждения ме втрещява, не знам дали отборите са готови на всичко за да избягат или просто мислят че има безплатно пиене, но няма ситуация в която да си помисля че е допустимо да погълна субстанция в която някой очевидно си е мил краката.

Кодексът ще остане в съзнанието ми като стая в която се забавлявахме, но толкова. Оставам приятно изненадана обаче от факта, че всички стаи в Румъния можеш да пратиш с карта, колегите в България трябва да вземат пример.

Нашите снимка 🥃🔫🍻

Снимките на The Codex 😊

Previous
Previous

Escape Arena - Last Adventure Of Indiana Jones

Next
Next

The Secret of Bachus