The Secret of Bachus

http://escaperoomincrama.ro/

Secretul lui Bachus

Fury team: Антон Кондузов, Светла Иванова, Ваня Стоицева, Надежда Данабашева

Fury време: 51:00 минути

Дата на посещение: Февруари 23, 2019

Зарязвайки останалата част от компанията да се борят в Мория с орките, ние се отправихме да видим ще намерим ли все пак истината на дъното на бутилката в "Тайната на Бакхус".

Няколко положителни неща за начало, стаята е направена в реална (доскоро) винарна, което допринася доста за атмосферата. Миризмите са дискретни, усеща се малко грозде, малко влага, малко дюли, малко дърво пропито с плодови сиропи. Обстановката е автентична, историята не толкова правдоподобна, но румънците както и българите са малко обременени от годините на комунизма и често се връщат назад, какъвто е и случаят в тази стая. Историята е свързана с малко мистика, много далавери на хора опитващи се да прецакат системата и много пари. Малко като "Бандата на Оушън", ама за бедни.

Класическа стая от първо поколение, няколко катинара, доста механични загадки. Една от най- интересните системи за подсказки която съм виждала, на всеки пъзел по пътя ни има символ. Ако искаш подсказка, вместо да крещищ в уоки токи или да чакаш някой да натисне бутон или да напише нещо на компютъра, имаш щайга с бутилки. Доста подходящо предвид темата, на всяка бутилка има изображение на символ, кореспондиращ с пъзел. Ако си забил, вадиш бутилката, гледаш обратната страна на етикета и получаваш помощ. Просто, семпло, много в духа на темата и стаята, понякога супер простите решения са най- елегантни.

Проблемите в стаята са няколко, първо- разбира се намерих тайник, който не трябваше да намирам, докато не решим пъзел как да го намерим. Тайникът се отваря без проблеми, наложи се да ми кажат да върна каквото съм намерила и да чакам да му дойде редът. Което разбира се не само ме извади от играта, ами и малко ме ядоса, това си е немърлив дизайн. Второто е, че инвентарът е доста захабен, повечето бъчви и предмети в играта да били употребявани систематично и то не с много любов. Един от пъзелите (в интересен замисъл, оценявам го) го решихме наслуки, липсваше доста информация не само какво трябва да се прави, ами и на колко опита имаме право, комуникацията ставаше през различни помещения и с много викане просто някак си налучкахме правилното решение, като до края не знаехме дали сме го разгадали или просто сме го брутфорснали. Не е яко така.

SPOILER AHEAD: Ако имате клаустрофобия, хубаво е да четете текстовете ДО КРАЯ. Разбира се често импулсивно четем първото изречение и се мятаме напред, след което осъзнаваме че малкия текст накрая на листа е не само важен, ами трябва да е в началото и с големи червени букви.

С малко инвестиция за нови бъчви, по- добре закрепени огледала и евентуално леко изчистване на логическите пъзели, това може да бъде доста прилична стая. В това състояние, най- хубавото е че в стаята има прекрасно миришеща дюлева ракия, която за съжаление не става за пиене (разредена е за целите на играта). Ние все пак се забавлявахме на макс и помня тази стая с прекрасно чувство, но по- скоро заради компанията, не толкова заради посещението.

Нашата снимка 🍷🍇

Previous
Previous

The Codex - The Prohibition

Next
Next

60 Minutes - Lord Of The Rings - Mines of Moria