Escape Arena - Last Adventure Of Indiana Jones

https://escapearena.ro/

Last Adventure Of Indiana Jones

Fury team: Велина Дойчева, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Fury време: 45:00 минути

Witches Abroad team: Алла Данабашева, Ваня Стоицева, Антон Кондузов, Светла Иванова

Witches Abroad време: 65:00 минути

Дата на посещение: Февруари 23, 2019

Стаята ни беше горещо препоръчана от множество ескейп ентусиасти и отидохме с големи очаквания, които нека кажем от сега бяха покрити на 100%. Да започнем от декора, с много малки забележки наистина впечатляващо изпълнение. Озоваваме се в египетски храм и разбира се сме по следите на Индиана Джоунс, който удобно за историята е безследно изчезнал оставяйки ни загадки за разрешаване.Първите ни коментари след влизането бяха свързани със спомените от една софийска египетска стая с "модерни филмови ефекти", които в крайна сметка се оказаха машина за пушек с която операторът мина през стаята преди играта ни. Тук ситуацията не е такава, озоваваме се в помещение с кивот от който постоянно се стеле дим и излиза мистериозна светлина. Веднага влизаме във филма.

Пъзелите на стаята са чудесни, логически и подредени. Единствената малка забележка която разбира се споменахме и след края на играта е, че определени тайници се отваряха толкова тихо, че ни беше необходимо малко побутване от сорта "пичове, нещо се отвори, огледайте". Абсолютна гаранция за успех - механични пъзели, загадки със светлина (тази на мен лично ми остана любим, виждала съм го във филм и винаги съм искала да опитам) , ребуси по стените, насочване на лазери, насочване на гиганстки лазери (момчетата изпаднаха в екстаз 😂), опасност от падащи предмети, накрая сме поставени пред избор (което все пак си беше малко очаквано). Излизаме за 45 минути и сме супер доволни с резултата, защото стаята е предвидена да бъде изиграна за 75. Нито за миг не се почувствах уморена или отегчена, всяка следваща задача ме дърпаше напред и емоцията и адреналина ми бяха на макс. Чудесен пример за приключенска стая, препоръчваме горещо.

Тук срещаме и един от най-симпатичните собственици на стаи в Букурещ. Освен че ни разказва за следващият им проект "The Hobbit", който ние със сигурност ще се постараем да изиграем, иска обратна връзка, вълнува се, коментира и ни помага с избора на следващи стаи. Благодарим!

Сайтът и логото им се нуждаят от ъпдейт.

Да, физиономията на Димитър на следващата снимка казва всичко- една от най-добрите стаи в Букурещ.

Нашите снимка 😊

Escape Arena за нас:

Team „Fury” had a great time exploring ancient history and solving the mistery of the lost Grail. They managed to escape in just 45 minutes. Congrats on an impeccable game!

These 4 wonderful people had a great time exploring ancient history and solving the mystery of Indiana's disappearance. They managed to escape after 65 minutes. Congrats for great game guys!


Update 2024!

Fury team: Венелин ГорнишкиМоника ГорнишкаЛили Бонева, Вероника Манчева и Мирослав Манчев

Fury време: 40:00 минути

Дата на посещение: 28 Януари, 2024

Навремето излязохме от тази стая с подскоци, към момента беше най- добрата стая на тема Египед която бяхме играли. Уви, вече не е така, защото Румъния и в частност Букурещ си имат Артефактът. Което в никакъв случай не ознаава, че стаята е за пропускане. Може би най- красноречивото мнение за последното приключение на Индиана е, че я изпратихме като предложение и на новите попълнения от Фюри, които идваха да играят стаи на румънска земя за първи път. С тъга научавам че Хобитът не се е случил, с всички wannabe LOTR стаи в този град, една качествена би се справила блестящо 🥺

Нашата снимка 🎒🤠💀

Escape Arena за нас:

The 5 adventurers from the photo team set off in search of the Holy Grail, following in the footsteps of Indiana Jones. They showed a lot of courage and intelligence by making an escape in 50 minutes. Congratulations!

https://escapearena.ro/.../calendar-rezervari-indiana.../

0799 777 725

#escaperoom #adventure #quest #clues #indianajones #fun #75min #egypt #decorations #atmosphere #immersive #bestescaperoom #trapped #exit #puzzles #specialeffects #props #teamwork #holygrail #arkofthecovenant

Previous
Previous

Trapped - The Black Pearl

Next
Next

The Codex - The Prohibition