ClueQuest - Plan 52

https://cluequest.co.uk/

Plan 52

Fury team: Венелин Горнишки, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Дата на посещение: Април 12, 2019

Нашето време: 52:23 минути

И тъй, в рамките на Световното по ескейп стаи и пътуването ни до Лондон в програмата на организаторите влизаше посещение на 2 стаи. Трябваше да служи малко като загрявка за квалификациите за финал. Всеки отбор беше на различна локация, на нас и на нашите приятели от Индия ни се падна да играем 2 от стаите на някакъв огромен ескейп център, видимо създаден за да поема огромни групи, фактът че имат по 2-4 копия от всяка от стаите им ме порази. Реално центърът има 4 стаи (по няколко пъти) и във всяка от тях се проследяват мистериите и премеждията на мишката Mr Q и неговият вечен противник Professor BlackSheep. Историята им е доста завързана и интересна, след като изиграхме първите две стаи в рамките на световното, се завърнахме преди да си заминем от Лондон за да изиграем и последните стаи.

Да започнем от там че всички оператори в този център са супер забавни, всички влизат в роля, обясняват разпалено и следват историята. Понякога доброто въведение е достатъчно да се надъхаш.

Честно казано тази стая си беше леко разочарование. Споделих мнението си и с хората отговарящи за ескейп центъра и научих че това реално е първата стая която са пуснали на пазара преди време и разбира се тя е пълна с катинари и някой малко объркващи неща. Класическа стая от първо поколение, пъзел с карти, стар лаптоп, пъзел с камера към недостъпно пространство ... и врата с 5 катинара (трябва да им го призная, все пак два от тях бяха бутафорни). Интересен пъзел свързан с лицата на часовници, просто не съм се сещала че може да се използват така и бях приятно изненадана и финалният пъзел за излизане от стаята всъщност е смислен и интересен, в 5 стъпки които те връщат назад.

След края на играта докато чакахме в паузата, отборът на Индия дойде да си говорим, не успели да излязат. Поискаха съвет какво да правят защото ... това им била първата ескейп стая о.О, в Индия нямало такива. Втрещих се, наляхме им малко general knowlege и потеглихме да играем Operation BlackSheep.

Нашата снимка 🐭🐑

Previous
Previous

ClueQuest - Operation BlackSheep

Next
Next

Quest mission - DaVinci's secret