Quest mission - DaVinci's secret

http://www.questmission.ro/

DaVinci's secret

Fury team: Велина Дойчева, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Fury време: 55:00 минути

Witches Abroad team: Алла Данабашева, Ваня Стоицева, Антон Кондузов, Светла Иванова

Witches Abroad време: 65:00 минути

Дата на посещение: Февруари 24, 2019

Котки.

Черни котки.

Две черни котки.

Посетихме тази стая поради една причина, никой не я препоръча, но когато попитах в определена група за ескейп ентусиасти какво трябва задължително да играем в Букурещ, собственикът на тази стая ми писа и се закле че е вложил сърце и душа в тази стая, готов е да даде първородното си дете или поне десен бъбрек за нея и че гарантира супер забавление. Аз като един виден представител на наивниците които обичат да дават на всички шанс, реших да я посетим. Гарантира, че че ако не ни хареса няма да плащаме за стаята.

Посреща ни леко навъсена дама, не съм сигурна че имаше особено желание да ни обслужва. Питам за собственика- няма го, в чужбина е. Поглеждам към диванчето където да простна морно тяло и да пия една водя, по средата спи черна котка. Още една, също черна се задава от другата страна на помещението. Вили заяви че ние ако искаме можем да си играем стаи и да разрешаваме мистерии и загадки и че я загубихме за каузата, котките трябва да бъдат галени и мачкани и призванието ѝ я зове. Разбирам я, животните са супер спокойни и очевидно са свикнали всякакви пътешественици и любители на пъзели да комуникират с тях. Научаваме и интересна история, в стаята има тъмно помещение в което има шкаф, който се отваря в определена ситуация след разрешаването на загадката. Едната от черните котки изчезнала, мадамата ресетнала стаята и разбира се ... следващата група която играла в стаята била с изкарани ангели, защото шкафа се отворил с трясък и от там излетяла една съвсем истинска и малко ядосана черна котка. Та така, добра идея, може би не чак толкова практична :D

Разрешаването на тайната на Леонардо беше сравнително лесна. Играта не е линейна и е от класическо първо поколение стаи, кабинет на учен, малко книги, малко лазери, малко пъзели. Най- впечатляващото беше огнен пъзел за който ще издавам само, че и до ден днешен ме притеснява откъм сигурност. Все пак беше атрактивно, признавам. Другото леко безумно нещо е, че се самозаключихме в едно от помещенията в пълен мрак. Определено нямаше изход и операторката дойде да ни отвори. Каза че имало копченце ей го на къде е зад вратата, все едно може да се види нещо в тази тъмнотия. Като цяло стаята е забавна, но не е нищо невиждано или иновативно, добре прекаран един час с приятели и пореден поставен рекорд за Фюри.

Нашите снимки 🔍

Quest mission за нас:

The Fury team set a new record! 🎉

This team accepted the challenge to find the Secret of Da Vinci and they were awesome at doing it! A lot of surprises and unique moments were found during the mission. Congrats awesome team! You are amazing!

Witches Abroad were awesome solving one of our mission: the Secret of Da Vinci. The mission was full of surprises and they definitely rock it! Congrats awesome team!

Previous
Previous

ClueQuest - Plan 52

Next
Next

Locked Up - The Blacklist