Paradox Project - The First Story

http://paradoxproject.gr/

Fury team: Антон КондузовСветла ИвановаВелина ДойчеваХристо ТомовНадежда Данабашева

Дата на посещение: Септември 7, 2017

Нашето време: 180:00 минути

Време беше Фюри да излезе зад граница! След дълга суша и с малко по – разнообразен състав, след дълги и тежки часове прекарани в уморително пиене на коктейли и съсипващо нервите лежане на златните брегове на Дросия и след тежестта на килограми изядени пържоли и пиене на малиново вино в продължение на дни, Атина ни подмами със загадки.

С малко проучване на възможностите (благодаря на „Пак картофи за вечеря“, you guys rock) увесих нос. Оказа се, че пазара на стаите за бягство в Гърция е тотално различен от този в България. Не че нямат стаи, имат с килограми. Но 90% от тях са страшни, и то не просто страшно страшни, ами стряскащо, получаващо 2 микроинфаркта и 1 масивен инсулт страшни.

На финала избрахме да посетим две, като първата беше Paradox Project. Привлече ни по няколко причини, първо че работи през целия ден (което за гърците е уникално събитие, при тях винаги е сиеста и маняна, но без елемента на спешност), второ изглеждаше и обещаваше класическо за жанра приключение и на финала, играта е ТРИ часа. ТРИ. И не е стая, а къща.

След резервацията на сайта ми писа непознат номер във Вайбър. Последваха инструкции да се запознаем с историята, да дойдем всички, заедно, да не закъсняваме и да влезем заедно в къщата, било изключително важно за историята. Good!

Без да ви развалям удоволствието, ще ви кажа че някой неща които при нас откриваме през 2017 гърците са измислили отдавна. Играта ни започва в неутрално помещение, има климатик (което за 3 часа след обяд в Атина е абсолютно a must), кафе, чай, вода … изобщо всичко което да ви подкрепи за 3 часа главоблъсканици.

Историята се върти около един мистериозен наш чичо и около един африкански диамант. Като в добрите класически истории си има всичко- предателства, напрежение, кинти, plot twist и така нататък. Факт е че „стаята“ е всъщност огромен етаж от къща и помещенията са 5-6-7, а може би и повече … Играта е разделена условно на части, след като стигнем до определена точка играта ни връща в основното помещение където учтиво ми питат „Искате ли почивка, да се подкрепите?“ При тричасова игра това е абсолютно задължително, хвала им правя. Веднъж приехме почивката, таймерът спря и можехме спокойно да пием по кафе и да пуснем по една вода.

Излязохме НА КОСЪМ ви казвам, никакви рекорди и подобни неща. Трудно е да се играе на английски, а и момчето което ни водеше играта се измъчи с нас, по едно време ни написа "Ако може да си говорите на английски, не ви разбирам предположенията и не знам дали сте на прав път или не". Не му беше лесно, половината тайна на успеха на доброто преживяване е да водиш групата, да ги подбутваш и поощряваш когато трябва, да им даваш правилни жокери, представете си че водите играта на екип, който говори на суахили :D

Загадките са интересни, класически тип. Няма кой знае колко електроника, но има ГЕНИАЛЕН ПЪЗЕЛ ви казвам (няма да кажа повече, но пъзелът наистина ни впечатли всички), имат стая в стаята което беше забавен елемент и накрая всичко свършва с много бутилки, лазери и един великолепен тайник.

Малка забележка към домакините която споделих, стаята е на пазара от повече от 2 години и инвентара е доста захабен на места, малко немърливо от тяхна страна.

За мен и любителите на класически загадки, наистина много приятно извижяване. Цената е почти колкото средната цена за Гърция, но за посещение за час, а тук имате три. Затова смятам че и то този параметър Paradox Project печели +1 точка.

Ако имате път към Атина и час за губене, check it out!

Нашата снимка 😊

Paradox Project за нас:

#TeamFuryOne mission focused around a mysterious house in Kallithea, where a long-gone Uncle had invited them for something of a strange nature. They might have lost some time at the beginning of their adventure, but after a short break, revitalized, they passed quickly through the Bedroom & the Black Vault to enter the other part of the house, having a good flow. Everyone helped in their way & they proved their skills. Well done, nephews. The Uncle will be waiting for you...

Previous
Previous

Escaped - Live Escape Rooms - 20 000 Левги под Водата

Next
Next

Twin Lodges - Стаята без време