Escaped - Live Escape Rooms - 20 000 Левги под Водата

http://www.escaped.gr/

20 000 Левги под Водата

Fury team: Антон КондузовСветла ИвановаВелина ДойчеваХристо ТомовНадежда Данабашева

Дата на посещение: Септември 7, 2017

Нашето време: 60:00 минути

Escaped като цяло не са точно в жанра с бягствата от стаи, а по- скоро оправдават точно името което са си избрали, live adventure rooms. Реално разполагат с няколко стаи и определено са се отнесли много професионално към нещата, от бранда до изпълнението на продукта. Ние изиграхме една от стаите, и тя беше подбрана не случайно. Escape Way имат намерението да правят стая с подобна тематика, а и Жул Верн е як, та отидохме да видим какво се случва с Капитан Немо.

Посреща ни напушен господин. Тоест единодушно решихме че е напушен, не знаем дали наистина употребява :D След кратка прелюдия и обяснението че пътешествието ни започва от там, където завършва книгата а именно попадаме на безследно изчезналия Наутилус Помпилиус и от нас се очаква да разберем какво се е случило.

Имам да кажа няколко неща. В стаята имаше страхотен актьор (двама, но говоря за основния) – съвършен английски, страхотна роля, буквално холивудски грим. Ако си падате по такива неща според мен ще се впечатлите страшно. Аз бях изгубена за каузата след като „Капитанът“ ни накара да правим лицеви опори. На финала лицеви опори прави Ицо, а аз се изнервих от 10 минутно викане по тоя тъпак (Капитанът, не Ицо).

Влизайки в стаята имахме мисия, не само да излезем за 90 минути, но и да излезем с правилния, „добър“ герой и да го изведен от подводницата. Изиграхме си стаята, спасихме някого (декорът е всъщност доста як) и излязохме навреме. Питаме: „Спасихме ли правилния човек?“ Отговарят ни: „Ако не сте разбрали, значи не сте схванали историята“. На прибиране към Дросия проведохме едночасова дискусия с теории в крайна сметка дали сме я „минали“ тази стая или сме фейлнали. Тъпо.

Та така моето лично мнение, което част от отборът държа да напиша НЕ споделя е, че тези стаи разчитат на театрото, емоциите, адреналина и декорите. Загадки кой знае какви нямаше, поне аз в момента се опитвам да се сетя за някоя която ме впечатли, но нищо не ми изскача в главата. Явно за всеки влак си има пътници, но подобен род стаи аз наричам мейнстрийм и не ги препоръчвам за ценители.

Нашето гифче 😊

Снимката на Escaped - Live Escape Rooms 😊

Previous
Previous

Умения, които се развиват в резултат на компютърните игри.

Next
Next

Paradox Project - The First Story