Нощна Стража

Ако ме познавате поне бегло, знаете че освен real life escape rooms една от големите ми страсти е да играя Нощна Стража. Какво е Нощна стража можете да разберете на стража.com, но все пак реших да ви разкажа мъничко за това, къде си губя събота вечер всяка трета седмица :D

Отбор Фюри играе с почти постоянен състав от повече от година, с участието на следните герои: Цвета Данчева, Иван Минчев, Христо Томов, Димитър Смилянов и моя милост Надежда Данабашева.

Какво ви трябва, за да играете Нощна Стража?

  • Трима или четирима приятели, склонни да ви търпят глупостите;

  • Трима или четирима умни приятели да ви решават загадките, ако сте тъп галфон като мен;

  • Трима или четирима забавни приятели, защото тогава преживяването става незабравимо.

Умения да google-вате правило и бързо, и предвид че Алексей, а именно човекът който организира all that maddness с руско потекло, често резултатите се крият точно из дебрите на руския интернет.

Какво носим ние на Нощна стража:

  • 5 броя фенери;

  • 6 броя телефони с интернет (с различни операционни, има значение);

  • 3 броя таблети с интернет (с различни операционни, има значение);

  • 3 броя power banks с общ капацитет за зареждане около 20000mAh;

  • 1 брой лаптоп;

  • Кабели за да захраним ако е необходимо космическа совалка, микро/мини/Apple/USB/ зарядни, data кабели и кабели за подаване на ток за автомобил.

  • Една кошница сандвичи – направени с хляб с квас и малиджано и филенце и яйчице и прочие и една кутия After Eight (специално за Димитър).

Нощна стража се организира традиционно всяка трета събота, с малки изключения в рамките на София (казвам малки изключения, тъй като е имало Стражи и в други градове, но основните евенти са в София).

И за да разберете какво се случва всъщност, можете да видите видеото, което Смилянов сглоби от 5 часа footage, и това е само първа част, скоро идва и втора! И ще му призная, епично се е получило :D

Какво всъщност е Нощна Стража?

Събитие, корените му идват от … разбира се Русия. Целта е да завършите първи сред всички участващи отбори (отборите са максимум 5 човека и винаги играят с една кола). За да завършите, трябва да разрешите 10 загадки и да намерите 10 кода. Как се случва това?

В определен час всички участващи отбори и коли се събират на предварително зададена локация в София. Всеки отбор получава по телефона загадка. Загадките са много различни, ето няколко примера:

Лесна загадка:

АТАСРПННЛАИА/ЛАВИСВЕКИЛСЛ – Разбира се това е анаграма и при подреждане получавате Стара Планина и Васил Левски. Това са улици в София, трябва да търсите кода на кръстовището на тези две улици.

Нормална загадка:

1235

Трябва да намерите номерата на знаците. Първи знак на картинката е номер А4, после е В26, после  Г9, следван от А9, Д4, Е3, Ж5, Е23, Ж3, Д7, А7, Г3 и накрая магарето от В10. Вадим числата и получаваме 4269943523377310. Едно от първите неща които научавате на Стражата е, че София лежи на координати 42.ХХХ 23.ХХХ. Тук е същото, получавате координат 42.699435 23.377310 – и това е на кръстовището на улиците Григорий Цамблак и Коньо Войвода. Там трябва да търсите кода.

Сравнително трудна загадка:

Войници сменят си маслото, а луд на вал се чуди. Позавъртя, позавъртя у що за вал е той разбра. – Ако завъртите „а луд на вал“ получавате … лавандула. Лавандула и войници ви водят до кръстовището на улиците Лавандула и Първа Българска Армия. Там трябва да търсите кода.

Трудна загадка:

На ХУбава пресечна точка ще намериш това, което търсиш. Решението оставам на вас.

След като решите загадката и получите потвърждене от game master- a, че сте я решили успешно, трябва физически да стигнете до локацията. На място трябва да намерите написан код и да го заснемете и изпратите на GM. Ето малко и снимки на кодовете, да не се чудите какво търсите.

След получаване на загадката имате 30 минути, докато имате право на жокер (пишете ЖОКЕР в чата по който осъществявате комуникацията). Ако не се справите с един, на 60-та минута имате право на втори жокер. Ако 80 минути след получаване на загадката не сте изпратили снимка с код, получавате автоматично следващата загадка. Вечна слава печели отборът намерил всичките 10 кода най- бързо. Обикновено организаторите предоставят предварително карта на съответното събитие в групата във Фейсбук, за да може да знаете границите на играта и да не се лутате в 5 сутринта по Чепинско Шосе, as we did:

В случая Чепинско си беше в границите на играта, но подобно изживяване е сюрреалистично.

И да знаете, не сте живели ако не сте лепипи фарове с гафер по софийските бензиностанции в полунощ ...

На 20 Август играем в Пловдив, а на 27 Август в София. Ако ни видите някъде с Mad Max Fury Road a.k.a. Субарото на Надя, honk!

Previous
Previous

Room of Alice

Next
Next

Mentalist - Delta Fox Спецчасти и Delta Fox Терористи