Room of Alice

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевВасил ЙосковДимитър СмиляновНадежда Данабашева

Дата на посещение: Август 16, 2016

Нашето време: 54 минути

Представете си стая, които ваши състудентки са направили сами и за забавление, с почти подръчни материали. Това е Room of Alice. Две много симпатични момичета, с минимален бюджет са се опитали да ви представят историята на Алиса в страната на чудесата. За вложените усилия и средства са се справили добре, загадки има- някой от тях интересни, свързани разбира се с произведението, ако сте фен определено ще ви е приятно. Ние имахме проблем с това че има загадки които изискват специфично знание, нещо което по принцип не би трябвало да е изискване в една стая със загадки. Стаята е локирана в мазе, което си има своите минуси, особено ако сте по- нетолерантен към влагата. Има и доволно количество катинари. В общо линии най- интересното в стаята са декорациите по стените, някой си е поиграл доста да нарисува красиви герои от историята, но до там се изчерпват красивите неща, инвентара е малко сбирщайн от каквото, където и както ...

Честно, за толкова благодатна тема като Алиса, очаквах много повече. Този шантав, нелогичен свят може да поднесе такова великолепие в escape room, може да има толкова много wow елементи, в случая е като са си купите степче (популярни преди години разтворими прахчета с вкус на химическа лаборатория), защото не можете да си позволите натурален сок. В смисъл, върши работа да си утолите жаждата, но не е the real deal.

Също трябва да се вземе под внимание, че всички изображения по представянето на стаята и на страницата им във Фейсбук и на сайта им са "взаимствани" от Интернет, което прави много кофти впечатление, защото са подбрали наистина професионални такива, които не отговарят на стила на стаята. Затова и в този пост присъства такова, нямаше по какъв друг начин да представя стаята.

Нашата снимка 😊

Снимката на Room of Alice

😊

Previous
Previous

Mentalist - Страх Клиниката

Next
Next

Нощна Стража