Myst Entertainment - Тайната на Криптос

http://myst.bg/

Тайната на Криптос

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевВасил ЙосковДимитър СмиляновНадежда Данабашева

Дата на посещение: Септември 14, 2016

Нашето време: 57 минути (рекорд за стаята към момента на посещение)

Myst Entertainment беше обявена доста отдавна. Минаха месеци, може би даже година, бях ги отписала че ще се "родят някога". После някой ми каза, че гледаш ли Мyst щели да отварят. Коментирах, че след толкова чакане it's better be good, even amazing. And ... it was.

След като излязохме от Myst на стената някой им беше написал "Благодаря ви, че ни върнахте удоволствието да играеш escape rooms и ни върнахме надеждата". И ми идеше да им напиша "това е моята реплика, аз трябваше да го кажа".

Myst си има всичко, ама наистина всичко. Добра локация, фантастично лоби, за Бога, Димитър пусна live feed от тоалетната, не се шегувам ...

Ескейп стая с футуристичен кенеф. Евала. pic.twitter.com/EnG4R4nZil

— Dimitar Smilyanov (@ShadowmarN) September 14, 2016

... а това е още преди да сме играли. Логото им на стената с регулация на цветовете е ЕПИЧНА. Изобщо, тук за всичко е помислено до такава степен да бъде ефектно, запомнящо се и впечатляващо, че просто няма как да не им обърнеш внимание. За сайта им се отнася абсолютно същото, модерен, бърз и елегантен.

Екипът им, в началото ни посреща само един от тия гениални момчета и момичета създали този шедьовър, после след играта се запознаваме и с останалите. На място, вълнуват се какво имаме да им кажем. Ми ... какво освен "браво"! Понастъпват ни, кажете какво да подобрим, как да го оправим, има ли нещо тъпо, нелогично, дразнещо. Аз: "Сложете един стол". Да, точно до толкова невзрачни съвети стигнах, как да подобриш перфектното, не съм сигурна че мога или че искам даже да опитам.

Изобщо, за цялостно представяне, визия, послание и бранд получават 6+ и мисля, че заслужено излизат директно в топа на класацията на escape rooms в София и страната.

За стаята .. предвид колко малко мога да ви кажа, ще се опитам да дам някаква информация. Много изчистен интериор, никакви излишни неща, които да ви разконцентрират. Малко skip- ваеми моменти, ама те си знаят, щото ние нали ... като може си го прескачаме. Всичко се появява в правилния момент, носи правилната информация и настроение. Темата им е МЕГА силна, всичко около тоя Криптос е супер интересно и без стаята, понеже витаят маса конспиративни теории, но те са взели силните части на историята и са ги подсилили още повече с интериора на стаята. Последователна, методична, с много пъзели, много WOW ефекти, с умерена трудност, при положение че ние играхме на трудното ниво, няма нещо което да не ни хареса.

Впечатлена съм че са си направили труда да помислят за конкуренцията между отборите и са измислили система, която да се опитва да подчертае силните страни на отборите. Класирането им се осъществява по точки, като те не се формират само от времето, а от броя участници в отбора, броя жокер (ние почнахме да им викаме евтини и скъпи, защото според полезността си ти добавят наказателни точки, малко или много) избраната сложност от отбора и така нататък. За мен това е мега сила, и макар че водихме временно класирането при посещението ни им казах, ще падне много бързо нашият рекорд, както и стана, а после малко по късно Караиванови захлюпиха на всички шапките с резултат, се кефя максимално. Много добра идея и смелост да се разчупи модела в тази среда, моите адмирации и аплодисменти.

Ако още не сте разбрали, една от любимите ни стаи. А сега марш да си запишете час.

Нашата снимка 😊

Myst Entertainment за нас:

Факт 1 - Времето за изиграването на стаята ни е 75 минути.

Факт 2 - Отбор "Фюри" твърдо бяха решили да излязат за по-малко от 60 минути.

Факт 3 - Направихме всичко по силите си да ги забавим.

Краен резултат - отбор "Фюри" успя да излезе за по-малко от 60 минути и с най-висок брой точки от всички отбори досега.

Previous
Previous

Breakout Rooms - Стаята на Илюзиониста

Next
Next

В-в-в-в-влогъри, МАМО!