MMR - School of Wizardry

http://www.mmrescaperooms.com/

School of Wizardry

Fury team: Венелин Горнишки, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Fury време: 44:00 минути

Witches Abroad team: Велина Дойчева, Йордан Данчев, Ваня Стоицева, Алла Данабашева

Witches Abroad време: 48:00 минути

Дата на посещение: Декември 7, 2018

Пътуването ни до Белград можеше да се провали по много и разнообразни причини, но някак си успяхме да го закрепим. Планът, който на финала успяхме да осъществим е, да посетим 6 стаи за два дни за всеки от двата отбора, Fury и Witches Abroad.

Тази стая трябваше да бъде нещо друго.

Първо, пътуването ни в Белград с цел да тренираме комуникацията на отбора за Red Bull Escape Room World Championship 2018, започва с тази стая. Второ, защото това е стая номер 100 за отбора. И трето, защото е на тема Хари Потър, а ние бидейки абсолютни нърдове сме фенове на сагата.

Заради напълно ненормалния съботен трафик с Белград, закъсняваме с 15 минути, предупредили сме. Откриваме стаята трудно, не само че се намира в Белградския студентски град, не само че е на 9 етаж, но липсват и всякакви указателни табелки. всичко по което се ориентираме е това:

IMG_9772

"Стаята" се разполага в стандартно помещение като за студентски град. Приемат ни в кухнята, мебелите са си там, умивалника и старите сглобяеми кухненски шкафове. И това и следващите помещения са със съмнителна хигиена и прелазващи живи организми.

School of Wizardry не се отличава буквално с нищо, от напълно аматьорски декори, до 5 катинара с по 4 цифри до които имаш достъп от самото начало. В момента в който имахме 4 цифри, момчетата се гмуркаха да въвеждат числата навсякъде, после се разменяха в случай че някой е сгрешил. Целта на играта ви е да възстановите 7те хоркрукса, собствениците са се опитали да докарат някаква автентичност, малко сувенири свързани с филма, 3 "златни" снича, една разпределителна шапка. В цялата стая има един интересен пъзел, това е. Всичко останало е сглобено в час по трудово за седмокласници.

В заключение, когато Христо, който е абсолютно политически коректен и е толкова позитивен че не съм го чувала да каже някога нещо лошо за някого или нещо, използва думите "Абе, не беше чак толкова лоша стаята", значи е стая, която със сигурност трябва да пропуснете.

Оказа се, че никой от нас няма достатъчно динари или евра за да платим, понеже няма плащане с карта. Оставихме заложници и с Венски търчахме да теглим пари, така че и това вече ни се е случвало, да залагаме приятелите си като обезпечение 💸.

От Witches Abroad не чух нищо по- различно от нашето мнение за тази стая, така че присъдата си остава #дъното.

Нашата снимка ⚡

Снимките на MMR 😊

Previous
Previous

The Code Escape Rooms - Sherlock's Despair

Next
Next

Защото баба винаги е права