The Code Escape Rooms - Sherlock's Despair

http://www.codescape.rs/

Sherlock's Despair

Fury team: Венелин Горнишки, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Fury време: 45:00 минути

Witches Abroad team: Велина Дойчева, Йордан Данчев, Ваня Стоицева, Алла Данабашева

Witches Abroad време: 50:00 минути

Дата на посещение: Декември 7, 2018

След две изиграни стаи на тема Шерлок Холмс бях загубила надежда, че ще попадна на такава, която достойно да представя героят на Конан Дойл и разбира се мой и на останалата част на човечеството любим детектив.

Sherlock's Despair ме изненада, при това приятно. Първо, стаята остава вярна на епохата и в стаята няма нищо което да няма място през последните години на 19ти век, Викторианска Британия. И сега, макар че ще ви спойлна ще кажа, никога не съм очаквала че стая само с едно единствено помещение ще ми допадне, но това се оказа абсолютен факт. Не само че стаята няма друго помещение освен това, в което първоначално влизате, но и по никакъв начин по време на цялата ни игра това не ми попречи, не ми липсваше нито динамика, нито изненада, изобщо стаята беше превъзходна.

Една от най- добрите класически стаи в които сме били, без претенции за голямо WOW, пъзелите са на кило и успяха да ни накарат да си почудим главите, което значи и че не сме срещали част от тях и че не са били съвсем като за средностатистически отбор. И нека думата "класическа" не ви заблуждава, в стаята са използвани и комбинирани супер интересни механики. Ключова дума - комбинирани :)

Заради една мъничка математическа грешка загубихме 5 минути. Заради това че пропуснахме най- голямата, видима и невъзможна за пропускане улика и решихме финалния пъзел (отново) като не решихме последните 2-3 загадки, ги наваксахме. За мен съвсем заслужено Sherlock's Despair се нарежда в моите лични фаворити зад граница и я препоръчвам горещо за отбори които тепърва ще прохождат в бягствата от стаи, с играта в The Code Escape Rooms човек лесно и бързо разбира защо жанра има толкова много фенове и ще се пристрасти към разрешаването на мистерии.

Нашата снимка 🕵️

Снимките на The Code Escape Rooms 😊

В лобито си има #noHintZ стена на славата, на която до нашето гостуване имаше около 30 отбора. Сега са с един повече 😎.

Previous
Previous

Adrenalin Escape Rooms - Hangover

Next
Next

MMR - School of Wizardry