Hunt4hint - Message in the bottle

https://hunt4hint.de/

Message in the bottle

Fury team: Христо ТомовСтанислав МилевКонстантин Бакалов, Юлиян Вълчев и Надежда Данабашева

Дата на посещение: Юли 16, 2019

Нашето време: 58:00 минути

Тази стая не беше планирана от нас, нито имахме много време да я избираме. По средата на служебно пътуване до Мюнхен с колегите, се оказа, че имаме екстра час и половина и решихме да опитаме да изиграем нещо набързо. 'Message in the Bottle' на Hunt4hint беше стаята, която отговори светкавично и ни позволи да направим резервация за след буквално час. Други стаи в Мюнхен отговориха след ден, два... или никога.

Не бях срещала немски гийк досега. Посрещна ни супер симпатичен, дългокос и рус господин, който изглеждаше като част от нашата компания. Той ни разпита как сме го намерили, разказа как са направили стаите, сподели какво и как са играли и ни даде информация за сцената в Мюнхен, изключително мил и изчерпателен.

След като си заключихме вещите, влязохме в стаята. Озовахме се на пиратски кораб, с задачата да открием отдавна изчезнало съкровище. Играла съм няколко пиратски стаи, като тази на Offline продължава да води класациите (добре де и Cursed Willy в Атина не беше никак лоша).

Message in the bottle е класическа стая от първо поколение, почти всичко е механично (както би следвало да е на пиратски кораб). Има пъзели с вода, има пъзел с топче, има пъзел със светлина. Има един супер як пъзел, Коцето се занима с него след като аз не успях да го реша. Концепцията е да завържеш определен морски възел, което е яко. Проблемът е, че подсказката за този пъзел е закачена високо в стаята и е практически невъзможно да я разгледаш добре, иначе Коцето е най-високият сред нас. Накрая получаваме ламинирано листче с всички възли, пускат ни го под вратата. Коцето върза възела за секунди.

Всичко вървеше сравнително гладко, момчетата решаваха почти всички загадки, а аз основно се пречках. Към 45-50 минута от играта започнах бавно да осъзнавам, че сме “решили” няколко пъзела, но те се свързваха в един финален пъзел. Който беше ужасно досаден и бавен. Изискваше много викане между различни позиции в няколко помещения. Избледнели цветове на приглушена светлина. Описание на форми. Решението след 10-минутна борба ни даде местонахождението на ключ. Дори когато знаехме местонахождението (до което имахме достъп по всяко време и сме го погледнали поне 12 пъти), пак ни трябваше подсказка какво да направим. Пример: отговорът на загадката е текст 'ключът е в книгата'. В стаята има 300 книги и без да ти кажат, че ти трябва шестата книга на втория ред отляво, няма да намериш ключа. И това е финалната загадка на стаята, голямото финале, след което намираш съкровището. А да, то е съставено от пластмасови касички за стотинки, имитации на златни кюлчета. Имаше такива и в една от стаите в Румъния. Супер евтин номер.

Забавлявах се, но не заради стаята, а заради компанията. Все повече в мен се затвърждава мнението, че в България стаите са поне едно ниво напред.

Now, the good part. Въпреки лекото разочарование, искам да кажа, че домакините ни бяха страхотни. Ицо, ако не си забрави пуловера, не е Ицо. Тези мили хора не само ни уведомиха, че сме го забравили, не само искаха да ни го донесат, но и накрая ни го изпратиха с ДХЛ. За тяхна сметка. Това означава, че следващото ми пътуване до Мюнхен ще включва посещение на Hunt4hint, за да им изиграя другата стая. Защото понякога, за да бъдеш доволен клиент, не е необходимо повече от средно добра стая, прекрасна компания и отлично отношение.

Благодаря им за това, получават 5⭐ в Трип Адвайзър

Нашата снимка ☠️

Previous
Previous

Sawroom III - Краят на играта

Next
Next

Най- емоционалният куест