Insight Rooms - Кой уби Франц Шмид?

https://insight-rooms.com/

Кой уби Франц Шмид?

Fury team: Димитър Смилянов, Иван Владимиров, Бончо Димитров, Венелин Горнишки и Надежда Данабашева

Дата на посещение: Август 30, 2020

Нашето време: 120:00 минути

Ще започна с това, че стаята е правена с желание, но няколко неща са се объркали по пътя. За незнаещите ще кажа, че стаята наследява помещенията на Dextrophobia rooms – Първата Стая Vol. 1. Освен помещенията, новата стая е наследила и част от инвентара, което НЕ Е бонус. Но за това, след малко.

За съжаление дори и след като изиграхме стаята нямам идея кой е Франц Шмид, дали е бил убит, как и най- вече от кого. Историята се върти около някакъв дух, има някакви снимки през които той се опитва да се свърже с нас от отвъдното... но защо, и в крайна сметка какво иска да ни каже, не става ясно. Според интернет името Франц Шмид принадлежи или на известен немски композитор или на палача на Нюрнберг. За съжаление не мога да кажа дали нашия Шмид е един от двамата. Като цяло малкото информация която получихме от него беше че ще ни сподели смисъла на живота, обаче след като приключихме, животът ми изглежда все така лишен от смисъл. Може би все пак аз нещо не съм разбрала.

Проблемът с историята продължава с това, че домакините ни явно имат идеята в главата си, но не успяват да я пренесат в играта. На влизане ни казват че ще попаднем в сън, после ще попаднем извън съня, на въпросите ни защо това е така или иначе имаха обосновка, проблема е че всичко това е абсолютно непонятно ако някой не ти го разкаже и обясни в детайли. А един ескейп рум трябва да разказва историята си сам, трябва да те води, да ти разкрива части от пъзела докато не видиш голямата картинка. Има още какво да се направи в тази посока.

Респективно с неясната история не разбирам и какво общи с нея имат кървите медицински престилки, изкуствените човешки крайници или десетките зъбни колела и джаджи, залепени със силикон и за съжаление не достатъчно стабилни. Нищо от тези предмети не е част от играта, и е логично защото те са създадени като част от играта на Декстрофобия и техния луд професор, където експериментите с хора и полуделия гений на учения съвсем удачно се вписваха с този реквизит. В новата стая, това е объркващо и пречи, разбирам че сте имали нещата на разположение, но към момента те нямат никаква цел и заедно с останалия "джънк" или така наречените предмети които просто присъстват за атмосфера (а тук те са много) допринася за пълната загуба на сюжетната линия и целта на отбора.

Преди да споделя положителните страни, искам да добавя, посрещането е... затормозяващо. Преминаваме пред входа, където се вижда забито със строителни отпадъци мазе. Минаваме по добре познатите стълби с въжетата за да стигнем до лобито. Следва за съжаление мръсен коридор, който ние не виждаме на влизане понеже сме със закрити очи, но на излизане едва не паркирах със засилка в шкаф, покрит с прах и инструменти и какво ли още не, видимо сервизен, но на пътя на клиентите. Писала съм за това и преди, стаята и приключението е важно, но все пак сте бизнес, посрещате клиенти, мислете малко за общата визия, за комфорта.

Стигаме до положителната част, няколко от пъзелите са наистина интерактивни и интересни, като на два от тях не бях попадала в тази им форма. Което е яко и се забавлявах. От друга страна прескочихме няколко пъзела, защото се оказа че чекмедже което е трябвало да бъде заключено е било отключено и ние сме си намерили каквото е трябвало и сме си решили задачките. Затова и когато на финала, в стаята влезе симпатичен господин с шапка и се представи за Франц, ние гледахме малко като треснати защото знаехме че имаме още неща за отключване и не предполагахме, че това е края на играта. Може би част от историята е трябвало да научим от предмет, който ние не намерихме по обяснените причини и затова в главата ми остана дупка.

За финал, стаята е отворена за посещения и според мен има потенциал, но е далеч от готова. Домакинте получават екстра бонус точки, защото може да се плати по Револют, НАЙ- НАКРАЯ БЕ ХОРА!

Нашата снимка: 📻 🛁 🌑 🌒 🌓 🌔 🌕 🌖 🌗 🌘 🌙 🌚 🌛 🌜 🌝

Снимката на Insight Rooms: Отбор Fury засега са с най-доброто време 

Previous
Previous

За Рада, Ловното и Нирвана

Next
Next

MindTrap Escape Room - Gold Rush