Осем Зони - Чернобил 86

Чернобил 86

Fury team: Георги Георгиев, Йордан Данчев, Васил Йосков, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Дата на посещение: Февруари 11, 2017

Нашето време: 26:21 минути (рекорд за стаята към момента на посещение)

Даже не знам от къде да започна. По принцип в Пловдив си имахме фаворит който води класацията за най- неподготвена, нелогична стая която не заслужава нито времето, нито парите ни. Това е Escape room Plovdiv. След вчерашния ден мисля че остават непобедени, но Осем Зони са се постарали сериозно да ги догонят.

Да започнем от резервацията. Тази стая няма такива, или поне не в добре познатия ви вид, на сайт с график. За да си направите резервация им пишете във Фейсбук. Те отговарят след някакво определено време с въпроса дали имате ваучери. Не, нямаме.

Сайта може да накара всеки дизайнер да си пререже вените, на дълго. Логото е сбирщина от петолъчки взети от Интернет. Спирам, да кажем че това се преглъща.

Пристигаме на указаната локация. Табела- няма. Няма ... нищо, има една блиндирана врата. Звъним по телефона, уверяват ни че сме на правилното място, Имам усещането че ще извършваме нелегална дейност, а не че ще играем стая. Вратата се отваря, влизаме в тъмно помещение с малка запалена лампа. На дървен сандък ни очаква декларацията. Докато говорим осъзнавам бавно, ние сме в стаята в която се очаква да играем, това не е приемна, просто седим прави в помещение 3 на 4 метра, в което реално играта започва.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛОШО ВПЕЧАТЛЕНИЕ ми направи, поискаха ни за първи път парите преди играта. Всичките ми червени лампи засветиха шумно, досега не ни се е налагало да плащаме предварително цялата сума, явно господинът си е имал проблеми с отбори отказващи да платят тая глупост която щеше да ни се случи.

Също предварително господинът ни уведоми, че отваря втора стая за Свети Валентин: "Първата хорор стая в Пловдив".

Нема да стъпим ...

Тъжното е, че тази стая е направена да цоца пари и да яхне "вълната" на escape room ентусиазма. От ваучерите, до отношението, до абсолютно минималния бюджет вложен във всичко, според мен тази стая е учебник за това как да се направи стая с минимални усилия и вложение. Резултатът отговаря на очакването. Стаята е мръсна, буквално. А факта, че има някой загадки които можеше всъщност да са доста интересни ме влудява. Пример за нефункционално разпределение на помещенията, 95% от загадките са в първото, другите две са просто някакъв странен придатък, да има нещо там. Това е и първата стая в която има тоалетна, истинска, надявам се никой да не я ползва. Докато играете чувате как някой горе ачка и си пуска водата по тръбите.

Васко брутфорсна един катинар, в смисъл така е, когато слагате катинари- ние брутфорсваме. Приключихме за по- малко от половин час, дойде господинът с апарата (снимките се правят на стълбище, за бога) и намекна че сме знаели кода. Не можело да бием отбора на Менса (предполагам говори за М-Майна, големи симпатяги), как сме излезли толкова бързо и може би някой ни е казал нещо. Не, за съжаление никой нищо не ни каза, ако беше- нямаше да имаме този епизод.

Осем Зони е разочарование за escape жанра. За съжаление от петте най- лоши стаи в които съм била, три са в Пловдив и Осем Зони се нарежда сред тях.

Нашата снимка 😊

Стаята на Осем Зони вече не съществува.

Previous
Previous

Dharma save the world - SOSignal, Контролна Зала

Next
Next

Mental Gap - Гласът на Капитана (сега Escape Zone Plovdiv)