EscapeMania - Voodoo Tales

https://escapemania.rs/

Voodoo Tales

Fury team: Венелин Горнишки, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Fury време: 40:00 минути

Witches Abroad team: Велина Дойчева, Йордан Данчев, Ваня Стоицева, Алла Данабашева

Witches Abroad време: 51:00 минути

Дата на посещение: Декември 8, 2018

Намирате се в леговището на вуду магьосник и задачата ви е да излезете от там след като развалите магия, марак че сега като се върна назад не съм сигурна че знам на кого е направена тази магия и защо изобщо се занимаваме с тази дейност :D

Първата стая на бранда EscapeMania имаше някой интересни и някой малко нелогични неща. Странно ми е когато има стаи които ме дърпат в различни посоки, пъзели които ме кефят неимоверно, механични, логични и такива които не съм срещала комбинирани с решения които са бих казала дразнещи.

Общото ми усещане за тази стая остава добро, интересно решение за цяло помещение което не служи за нищо ... обикновено повечето стаи пестят място или се опитват да го уплътнят с загадки. За първи път виждам и prank joke в стая, напомни ми на играта Neverhood. В нея има точно едно място, където може да "умреш", приближаваш се до дупка в земята, на нея като в анимационен филм има 20 табели "ВНИМАНИЕ, ОПАСНОСТ", "Не скачай в дупката, ще умреш", "Опасно за живота, не стъпвай" и така нататък. Разбира се след като стъпиш виждаш следното:

Cool.

Във Voodoo Tales разбира се шегата не води до нищо подобно, но решението да има предмет, на който си пише че не е ок да го пипаш и ти да го пипнеш и през цялото време да се връщащ към него, а накрая да установиш че ролята му е просто да се шегуват с теб е всъщност яка. Решението да си губиш времето е изцяло твое, предупреден си.

Целият отбор бяхме впечатлени от някой звукови ефекти в стаята, после Димитър ми обясни колко е елементарно да се направи и съм учудена че никой досега не го е ползвал, ще кажа само че усещането доведе до дълбочина на помещението, вживяване в историята и поседяхме няколко минути да слушаме. В същото помещение и як пъзел със светлина, много беше красиво. Стаята изглежда страшна, по- голямата част се играе в практически мрак, но за пъзлите като мен ще споделя че няма jump scare и че съвсем си заслужава малко да походите хванати за ръце.

Една от последните задачи  малко ме ядоса, не самият ребус, а това че предметът който ни даде не го видяхме, тъй като е тъмно като в ... да точно това което си помислихте. Разбира се ние изиграхме пъзела и се наложи да се полутаме 5 минути докато ни насочат че реално е решен и просто не сме видели къде е паднала "наградата". Почвам да се убеждавам че обратната връзка дали си сгрешил или успял с дадена загадка всъщност е едно от най- важните стаи за да бъде стаята ти логична и респективно отборите да са доволни и да не се лутат в неяснота и чудене.

Нашата снимка 😨

EscapeMania за нас:

Bulgarian masterminds. Team with more than 100 played escape rooms dominated Robin Hood and Voodoo rooms. We are pride of you 😊

Previous
Previous

EscapeMania - Robin Hood

Next
Next

Adrenalin Escape Rooms - Hangover