Infinity Escape - Мистерията на Тайната Стая

https://infinityescape.bg/

Мистерията на Тайната Стая

Fury team: Цвета Данчева, Венелин Горнишки, Моника Горнишка, Димитър Смилянов и Надежда Данабашева

Дата на посещение: Юни 26, 2023

Нашето време: NN минути

Не е тайна, че ми е най-сладко, когато ме попитат дали искаме да тестваме нова стая. Да ти се доверят да си измежду първите, които да опитат продукта, в чиято разработка си вложил много работа, безсънни нощи, финанси и неизбежно, част от теб самия.

Фюри имахме удоволствието да изживеем (не случайно използвам този глагол) новата игра на Infinity Escape - Real Life Escape Rooms - Мистерията на Тайната Стая.

Ще започнем оттам, че идеята за създаването е била малко по-различна от класическа ескейп стая. Затова го наричам и изживяване, особено ако сте фенове на поредицата за Хари Потър. Напоследък си говорихме с отбора как систематично и малко безотговорно собствениците използват думата "immersive" при описанието на стаите (не знам да има смислен превод на български тази думичка, такъв, който те потапя в атмосферата, все едно влизаш в друг свят). Тук обаче тази дума би била наистина на мястото си, прекрачвайки прага се озовавате в магическия свят на познатата (или пък не) вселена на франчайза и сте заобиколени от... ами... магия.

Ще спомена само, че на няколко пъти ми се наложи да погледна към определени обекти втори път и да потъркам очи, за да съм сигурна, че не ми се привижда.

Не съм фен на книгите и на филмите, което не ми попречи нито за секунда. Декорите са зашеметяващи, възможността да избереш стандартна или игра с продължение за мен е нова и я уважавам (детайлите може да намерите на сайта като прочетете за Mystic Wands).

Това е третата стая на бранда и към момента е най-добрата. Начинът, по който развиват бизнеса си и решенията, които взимат по пътя, заслужават само уважение. Помня много добре откъде започнаха, дадохме им много критична обратна връзка за първата им стая и те... я приеха. Когато даваме обратна връзка, обикновено знаем какво ще се случи, повечето от нашите събеседници вдигат рамене и казват, че нямат време да преработят или да подобрят. Тук ситуацията беше друга, те не само приеха обратната връзка, ами разтуриха цялата стая и я изградиха наново. НАНОВО, хора! Не заради нас, а защото разбраха какво са подценили първоначално и знаеха, че това е правилното решение. Респект!

Но да се върнем на стаята.

Моята специалност са пъзелите, ще ви кажа, че са по-скоро към леката страна, което намирам за чудесно в този сетинг. Всичко по геймплея беше логично и интуитивно, полезно е кратките четива да им обръщате внимание. С изключение на онова, дето не бива да се назовава (те си знаят, и си знаят и че трябва да го пипнат), научените уроци от това да си посрещал стотици отбори и да си водил игри на всякакъв тип играчи се усеща на всяка крачка.

Забележителна игра и епично преживяване.

Желая ви попътен вятър, и официално, ако някой ме пита 'къде да водим децата да играят', отговорът ще е Мистерията на Тайната Стая. Фюри сме впечатлени.

П.С. Veronika Mancheva - да боядисате нокътя 🤞

П.П.С. Ако снимките имаха звук, щяхте да чуете Димитър държейки пръчката като дюнер да вика Авадаааааа 🤣

Нашата снимка ⚯🗲🧙🏽‍♂️

Тяхната снимка 🔮🐲

Previous
Previous

Национален Природонаучен Музей - BioXcape

Next
Next

Golden Pop - Catacombs