Национален Природонаучен Музей - BioXcape

https://www.bioxcape.com/

BioXcape

Fury team: Христо Томов, Йордан Данчев, Димитър Смилянов и Надежда Данабашева

Дата на посещение: Юли 3, 2023

Нашето време: NN минути

Какво е по-хубаво от това да тестваш ескейп стая? Да тестваш две в рамките на 10 дни.

Фактът, че има нови стаи в България, ме радва неимоверно. Другият факт, че скоро ще имаме и първата стая с добавена образователна стойност, докара усмивка на лицето ми.

BioXcape е плод на колаборацията на Българска фондация Биоразнообразие и Национален Природонаучен Музей. Създадена е с мисията по един забавен и увлекателен начин да ни научи как глобалното затопляне влияе на биоразнообразието, каква е цената и тежестта върху природата от човешките действия. Задачата да се извади процесът на учене от миналото и да се превърне в лесен, интерактивен и ангажиращ метод на усвояване на информация е амбициозна, но постижима. Гемификацията се случва.

У нас. Време беше.

Да не си помислите сега, че стаята има 2 пъзела и тонове факти? НИЩО ТАКОВА. Има множество пъзели и важни факти. Пространството е отлично използвано, като създава усещането, че си в епохата и на мястото, където играта иска да бъдеш. Всичко, което виждаш, има значение – няма излишни елементи, всеки болт, всяка “врътка” е интерактивна и води към решението и знанието. Обратната връзка от пъзелите е на изключително високо ниво – ако не е време за даден пъзел, разбираш; ако не правиш нещото правилно, също го разбираш. Ако пък правиш правилното по неправилния начин, отново го разбираш. Декорите и предметите в играта са автентични и като дете на 80-те години, оцених това високо. Когато работата е добре свършена, ние винаги я оценяваме.

С изключение на един детайл, за който те сами знаят и силно стискам палци да ни послушат и да го модифицират, стаята е напълно готова да посреща групи от млади учени или просто ентусиасти на приключения.

И да не останете с погрешно впечатление, ако не искате да учите и не ви вълнува глобалното затопляне и проблемите на тази планета, стаята напълно ще посрещне очакванията ви за ангажираща игра, добре прекарани 60 минути и интерактивни пъзели. Не мисля, че имате нужда от нещо друго.

Десислава Арабаджова, Ангел Арабаджов, Светослав Цанев, знам че сте изпълнители в сянка, но просто няма как да се въздържа да не ви тагна и да ви поздравя за всичко, което правите за ескейп културата в България. За това че сте безкомпромисни, за това че сте хванали предизвикателен проект с конкретен бюджет и сте направили невъзможното да имаме тази стая, адмирации и моето безгранично уважение.

Като говорим за науката на разбираем език, имаме МУЗЕЙ с ескейп стая. Ще се разплача от кеф 😂

Нашата снимка ♻️🌎🌳

Previous
Previous

Exit game - Pirate cave

Next
Next

Infinity Escape - Мистерията на Тайната Стая