Escape the Schmitz (Бягство от Шмиц)

https://www.facebook.com/Schmitzescaperoom/

Бягство от Шмиц

Fury team: Димитър Смилянов, Христо Томови Надежда Данабашева

Дата на посещение: Октомври 21, 2020

Нашето време: 5Х:00 минути (не помня за колко излязохме, честно, оставаха ни някакви малко минути ама бяхме толкова екзалтирани, че не запомних)

Започвам това ревю със следното:

Бягство от Шмиц не е класическа ескейп стая. Когато разбрах за съществуването ѝ бях скептично настроена. "Мобилна" стая. Няма сайт. Не са минали много тестови отбори. Създадена за няколко месеца. Всички червени лампи в главата ми замигаха, но ние като едни истински ентусиасти нямаше как да не проверим сами какво се случва.

След уговорка къде и в колко да се явим, паркирам на изолиран път в Дружба. Имахме десетки спекулации с Ицо и Митко, единствените престрашили се заедно с мен да тестват по време на пандемия. За наше щастие бяхме на път да се главоблъскаме и забавляваме за час и всички наши спекулации за положителни сценарии се оказаха реалност.

Бягство от Шмиц ще ви върне в близката история на България, намесени са Държавна Сигурност, контрабанда и един отбор шматки които трябва да успеят да избягат от камион, с който се укриват, преди камионът да пресече границата със Сирия. Да, камион. Да, стаята е в камион, голям камион. За да започнете играта си, ви подават стълба 🤣 Велико!

Без да издавам какво се случва, ще ви кажа че момчетата още в първите 7 минути възклицаваха: "Гледай, гледай какво има тук" и "Ах копеле, това е толкова яко". Не съм предполагала че ще се озова с момчетата в камион, скрита зад последното нещо което очаквате да намерите в камион, стискайки фенер и парцал в ръка. Толкоз по въпроса.

Пъзели достатъчно и някой от тях с катинари, което на нас не ни попречи нито за миг. Вписват се добре в историята и динамиката на стаята. Физически пъзели, логически пъзели и психологически пъзели (последните си ги създадохме сами).

За финал мога да кажа, съжалявам че попаднах в стереотипа "по дрехите посрещат", Бягство от Шмиц е pure joy. Имахме нужда от това.

П.С. Категорично съветвам да играете вечер, цената е повече от достъпна и оправдана.

П.П.С. На домакина ни, благодаря сърдечно за посрещането и за добрата дума ♥️

Нашата снимка: 🚛 🚙 🚀

Previous
Previous

YouEscape - #5 [Seabed]

Next
Next

Omescape - Pursuit of Assassin Artist