Ezkapez - The Cadavera case

ezkapaz.com

The Cadavera case

Fury team: Христо Томов, Димитър СмиляновАнтон Кондузов и Надежда Данабашева

Дата на играта: Октомври 18, 2020

Нашето време:56:00 минути

Първата ни стая във Франция, освен това и тест, определено е вдъхновена от бордовата игра Clue (Cluedo). Game master ни беше голяма симпатяга на име Анди и се справи блестящо да ни води през приключението да намерим кой е убил лорд Кадавера. Класически плот, имате няколко заподозрени, няколко възможни оръжия и "труп" който можете да инспектирате (или поне снимките от местопрестъплението).

Технически бих казала че имаше плюсове и минуси. Създателите са решили да използват Зум вграден в браузъра, никой от нас не беше фен, при положение че всеки от нас има и може да използва приложението без проблем. Половината опции на които сме свикнали липсваха, в допълнение нямах избор да снимам целия отбор, виждах само камерата на водещия и моята собствета, та затова и снимката е такава.

За сметка на това инвентара им беше интересно направен и използваните предмети изчезваха от него, удобство което търсихме отдавна.

"Стаята" не е линейна, което поне за мен не е удобство когато играем онлайн. Когато сме в реална стая е лесно, всеки от нас хваща един пъзел и го решава, но в случая когато имаме ограничението от един аватар който гледа към едно място и действа по един пъзел, не съм убедена че е бонус. Пъзелите бяха занимателни и като за тестова игра бих казала че се справиха повече от добре.

Моята самотна снимка: 🔧 🪢 🔪

Previous
Previous

Omescape - Pursuit of Assassin Artist

Next
Next

YouEscape - #8 [The Prism]