Escape Room Plovdiv - Умирай Трудно

Умирай Трудно

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевВасил ЙосковДимитър СмиляновНадежда Данабашева

Дата на посещение: Април 16, 2016

Нашето време: 41:00 минути

Това не е „стая“. Това е мъчение. По принцип тези от вас, които се интересуват от постовете ми за стаи за бягство знаят, че се опитвам винаги да бъда любезна и да намеря позитив в нечий труд. Нещата тук започнаха зле и завършиха катастрофално. Мръсно лоби, мръсни канапета, мръсна стая (всичко покрито с прах и паяжини). Загадки – три. Решихме ги за 18 минути. В тези 18 минути влиза отварянето на така наречената „бомба“.

Знаете ли как се отваря? С катинар.

Знаете ли той как се отваря? С метален кабел на който са нанизани не повече и не по- малко от 50 ключа. Единственият начин да намерите правилният ключ е, да ги опитате всичките. Мислехме, че се шегуваме за стаята „100 катинара“, но за бога днес бяхме в нейния прототип.

И сега си представете следното: намираме се в помещение 3 на 3 квадратни метра. При нас има „бомба“. В момента на отварянето й, цялата стая светва с ярки, силни червени светлини (демек сме под alert). В този момент осъзнаваме, че решението на бомбата е color code. Тоест ние трябва да разпознаваме цветове на ЯРКА ЧЕРВЕНА СВЕТЛИНА. Криво ляво познахме първите 3 числа. Дотук, 18 минути. В следващите 22 минути търсихме четвъртото число. Как, ще попитате вие. С УЛТРАВИОЛЕТОВ ФЕНЕР. НА ЧЕРВЕНА СВЕТЛИНА. По всичко което има повърхност в тази стая. Накрая го намерихме, с ДВЕ подсказки. В смисъл, не беше загадка, трябваше да осветим точно определена част от стаята под точно определен ъгъл. Whatever.

Накрая излязохме, собственика ни се скара, в смисъл сериозно, с тон и прочие. Как можело опитен отбор като нас да не се оправи, ама то било много лесно. Момчетата можете да видите какво мислят на снимката, аз бях просто WTF и къде попаднах точно.

За пореден път, ако не знаете какво правите, НЕ ПРАВЕТЕ ESCAPE ROOM, не е за всеки. А да, платихме 80 лева, още ми се вие свят. Дори не искам да коментирам „ще ви изпратя фактура по пощата, той касовия апарат не е пускан, аз даже и не знам как става“ …

Нашата снимка 😊

Escape Room Plovdiv за нас:

Отбор Фюри - Умирай трудно 1:0

Неясно как, но стаята на Escape Room Plovdiv мистериозно оцеля няколко години на пазара. Слава Богу затвори врати и вече мога да спя спокойно вечер.

Previous
Previous

Dharma save the world - Бункерът

Next
Next

Domus Rebus - Къщата на Картите (сега Gravity Wave)