Световен шампионат по ескейп стаи

https://erchamp.com/

В последните 10 години в Полша се провежда Световен шампионат по ескейп стаи, организиран от Lock me. В началото идеята се заражда като Шампионат на Полша и в последствие прераства в Световно, тъй като участници от всички страни могат да се пробват за титлата.

През какви етапи преминава шампионатът?

  1. Има онлайн квалификации (point and click игра). те се обявяват месеци по рано, на сайта на световното. Там може да намерите и квалификациите от предходни игри, можете да се опитате да ги решите и да си премерите силите с вече публикуваните резултати на отборите играли за съответната година. Игрите са приятни и логични, забавно е ви ги препоръчвам. За да участвате в квалификацията ви трябва регистрация и отбор, като отборът може да бъде максимум от 4 човека, и минимум от двама.

  2. Всяка година се организират стрес тестове за квалификациите, което е още един шанс да научите как работи цялото нещо и да сте в по- комфортна ситуация на самите квалификации. В уречен ден и час те се провеждат, за всички по едно и също време.

  3. Ако бъдете един от 10-те най- бързи отбора по време на квалификацията получавате слот за финал. За разлика от Световното на Редбул, тук всичко си финансирате сами, пътуването, нощувките. През 2023 година имаше 2 отбора от САЩ, 2 от Япония, Франция, Полша …

  4. В деня на финалите всички отбори се събират и са изолирани от останалия свят (включително и дигиталния такъв). На произволен принцип се определя кой след кого ще има възможността да посрещне две предизвикателства, като за всяко от тях отборът има 20 минути. През 2023 това бяха The cube и The globe. Уви, предизвикателствата бяха сложни през 2023 година, нито един от отборите не победи Кубът, а Сферата беше победена само от 2 отбора.

  5. В случай че недостатъчно отбори завършат финалите, финалното класирането се осъществява по класирането от квалификациите.

За първи път в историята на Световното до финалите във Вроцлав, Полша (прекрасен град). беше допусната и публика, така и Фюри се озовахме там. Организацията е забележителна, прекарваме целия ден в Хидрополис- абсолютно впечатляващ музей на водата. За публиката през целия ден са организирани игри и стрийм на отборите опитващи се да победят предизвикателствата, има водещи. Наблюдаваме как главния дизайнер на игрите почти получава инфаркт, тъй като никой не може да победи Куба. Съчувствам му, само да бяха отпуснали по 25, а не по 20 минути на отбор … Вечерта в музея има парти на което сме поканени, не само че можем да играем предизвикателствата, но имаме и половината нощ да разгледаме музея. Почувствах се като във филм, бродейки по празните зали на музея, вечер, страхотно усещане. Запознаваме се с организаторите и отборите, прекарваме си епично и сме сигурни, че през 2024 няма да пропуснем квалификациите. 

Riddler Sukiyaki от Япония 🇯🇵 спечелиха шампионата за 2023 година, като завършиха второто предизвикателство, The Globe за 15 минути.

P.S. Разбира се, изиграхме и 10 стаи във Вроцлав докато бяхме там, все пак говорим за Фюри 🤭

Previous
Previous

ER Championship - The cube

Next
Next

Locksmith - The First Hunt