Sawroom II - Отмъщението

https://www.sawroom.com/

Отмъщението

ТЕСТ НА СТАЯТА (малко преди отварянето ѝ за клиенти)

Fury team: Георги Георгиев, Цвета Данчева, Васил ЙосковДимитър СмиляновНадежда Данабашева

Дата на посещение: Април 18, 2017

Нашето време: 47:47 минути

Обожавам. Такива. Стаи.

Стаи като тази те връщат в началото, когато всичко е забавно, интригуващо, непознато и пикантно. Но всичко по реда си.

Още когато обявиха че ще правят Saw II, почнахме да следим, всеки пост, всяка изтървана буква по въпроса. И досега Sawroom според нашето скромно мнение е една от най- забавните стаи които сме посещавали някога, но си ни остана кратичка, не успя да ни задържи и половин час. Та за стая номер 2 бяхме сигурни, че летвата ще бъде вдигната. 3 месеца по- късно заветния ден дойде и получихме покана за тестване. Да ви кажа, сви ми се сърцето, обикновено стаи направени за 3-4-5 месеца не успяват да прескочат летвата. Винаги са леко недовършени, леко нелогични, вижда се стъкмистиката в последния момент и някакво отчаяно желание да се направи нещо бързо. И както всяко правило си има изключения, ката Saw Room II ми показва че с моите предразсъдъци няма да стигна до никъде и не съм права, ама хич не съм права, поне в този случай.

Градацията на тази стая е разкошна. Започва полекичка с гъделичкате по петите и после продължава деликатно, с настръхване на косъмчетата на ръцете и бързо пробягващи импулси по гръбнака докато се стигне до финала, и то какъв финал ... Ако следите публикациите ми знаете, има едно нещо което може да ме накара да пропусна стая и това е така нареченият jump scare. Някой да ми диша във врата и да ми вика "БУ" от тъмното е заплаха не само за моята уравновесеност, но и за нечия красива физиономия. Влязох тук с много уговорки не знам как ме изтраяха тези нашите домакини, аз ако бях щях да си покажа вратата. Ама не искам да ме плашите, ама не искам да ме заключвате, ама не искам да ме стресирате, претенциите ми нямаха край. И те като перфектни джентълмени (и дама) се съобразиха с всичките ми примадонски изисквания с което, нека си признаем, ми позволиха да се насладя на тази стая както трябва. Моят съвет към вас би бил, ако сте със слаби ангели просто си кажете- не е задължително да се лишавате от това угощение за ума, само защото не обичате horror/triller/psych тематиката.

Декорите са, разбира се, чудесни. Нееднократно съм заявявала че прекаленото изхвърляне на пари за over-the-top декори е не само излишно, но и ненужно. Тук декорите са точно както трябва, достатъчно правдоподобни на първи поглед да се опулиш и достатъчно устойчиви да издържат на напористи играчи. Напълно в стила на стаята и очаквано са достатъчно достоверни на историята.

Пъзелите - пиршество! Свързани с филма и помага ако си го прегледал, но напълно възможни за разрешаване ако не си си направил труда. И колкото и да е трудно след 81 стаи да бъдеш изненадан, тук бях изненадана на няколко места и срещнах пъзели чиято механика не очаквах и не познавах, което е мега трудно за постигане в нашата ситуация. Неочаквани обрати, уж мислиш че знаеш какво се случва и *Б-А-М*, не си познал. Ох така ме сърби да ви разкажа за всички plot twist- ове, ама не мога. И ви завиждам че ще ги научите тепърва, че ви предстои да посетите тази стая, да я изиграете, да я изживеете.

Та, ако не сте разбрали, за мен това е задължителна стая. Събирайте отбора, ако сте позагубили тръпка и тренинг и ви липсва усещането за нещо ново и адреналиново - стаята е точно за вас. Sawroom II The Revenge отваря официално врати някъде след около седмица, и да си сложите отметка по календарите, не искате да я пропуснете тая стая за нищо на света.

До нашите чудесни домакини, благодаря ви. Преди всичко за поканата да дойдем, за нас е чест и привилегия да хвърляте едно ухо на това което имаме да казваме. Адмирации че ме опровергахте, че ми доказахте че за малко време и с нормален бюджет може да се направи стая която се запомня и остава за дълго в съзнанието. Че ми показахте че мога да имам любима стая въпреки че кръвното ми подскача на подобни места. Че обичате това, което правите и ни върнахте надеждата, че жанрът все още рита, ама не предсмъртно. Продължавайте напред, в мое лице имате фен за поне още 18 стаи. И хвала за изхода от второто помещение, ве-ли-ко беше!

Нашата снимка 😊

Sawroom II за нас:

Втори тестов отбор във втората ни стая и втора среща с тия хора. Еми да... отбор Fury... брутални... рекорд... пак... 47:47. Даже можем да извадим 1 минута, че малко се полигавихме с едно нещо. А-а-а... май е добре да се спомене, че играта я минаха без нито един жокер... ахам... Доста многоточия в тия няколко изречения, ама наистина затаяваш дъх като гледаш тоя хъс за победа да ти пребива стаята, все едно те са я правили. Още един успешно проведен тест на SawRoom 2: The Revenge, нагледахме се на бруталистична игра, за което много благодарим! Минете някой път вие да погледате (не забравяйте бири плс) 😊

Previous
Previous

Mentalist - Бягство от затвора

Next
Next

За аутизма, да поговорим малко по практично ...