Brainwatch - Bornazium

https://www.brain-watch.org/

Bornazium

Fury team: Иван Минчев, Георги Георгиев, Венелин Горнишки, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Дата на посещение: Ноември 28, 2018

Нашето време: 26:35 минути (рекорд за стаята към момента на посещение)

Разговорът за тази стая започва година по- рано с Ники 'Odin' Кайабашев, с когото освен по божествена линия се познаваме и от далечните години когато и двамата бяхме част от канал Фантастика в IRC. На 18 Октомври 2017 година за първи път чувам и името Brainwatch. Ники намеква че правят не една, а цели две нови стаи и аз отговорих с един от любимите ми филмови цитати "You had my curiosity, but now you have my attention".

Нова стая в София си е рядкост, цели две си е просто чудо. Попарва ме информацията че се очаква стаите да са страшнички, но все пак зачаквам трепетно информация кога мога да заведа отбора да понапълнят гащите, а аз да се посмея на мониторите. Година по- късно Ники пише че първата и стая е отворена за тестове, и след задълбoчени преговори и маневри Фюри приема предизвикателството да тества, барарар с Надя в компанията, с обещанието че няма да ме плашат и няма да ме пипат. Мисля, че ако ми поверят преговорите за Брекзит, ще се оправя и с това.

Лобито е съвсем в духа на ескейп стаите с леко арт привкус, още с влизането коментираме че е силно изживяване просто да попаднеш там и е хем малко зловещо, хем красиво и семпло. Настаняваме се, запознаваме се с детайли от историята и влизаме.

Една грешка допуснахме, и това беше че събрахме шестима от най- опитните играчи на Фюри. Въпреки че Bornazium няма време за изиграване и по снимките не се коментира кой как се е представил, ще спомена че ние излязохме за 26:35 минути, което е най- бързото бягство записано в резултатите на отбора за цялото време откакто играем. И не е защото стаята е лесна, просто малко попрекалихме с желанието да докажем, че сме подготвени.

Пъзели има повече от достатъчно. Атмосферата като за руски военен опит с хора е определено на висота. Ще кажа само че момчетата поне 5 минути осветяваха определени обекти и коментираха "виж го бе, толкова е яко", "ама истинско ли е" и така нататък. Стаята си има всичко необходимо да прекарате чудесно един час в решаване на загадки, има си сложни и не толкова сложни елементи, има си пъзели от всякакви категории, има си приключение и определено има впечатляващ финал. Това което ми направи силно впечатление че беше помислено на всяка крачка да имаш обратна връзка от дизайна на загадките, бъркаш ли, на прав път ли си и кога да не пипаш нещо преди да му е дошло времето. Без да издавам повече, заминавайте да спасявате света за пореден път, определено си заслужава.

Нашата снимка 😷

Снимката на Brain Watch 😊

След края на играта се прави моментна снимка, която отива на стената в лобито. Е как да не им се порадваш на тези хора и как да пропуснеш да си направиш снимка на снимката? Не можеш!

До всички пъзли като мен, стаята е съвсем поносимо страшна, даже не бих използвала точно тази дума по- скоро на места е леко тревожно, но не бих казала страшно. Не знам кога ще бъде готова втората стая на Brainwatch, избраната тематика е МНОГО силна, но нямам право да я споделя. Освен това се очаква да бъде с повече адреналин и определено не за малки момиченца, но в София стаите за играчи любители на екстремните приключения са малко и мисля, че определено има място за поне още една. А дали аз ще я играя, преговорите ще покажат :D

P.S. Имах една много малка и незначителна забележка, която даже не беше за стаята, а за Фейсбук страницата. За 48 часа екипът я беше адресирал. Уважавам когато бизнесът слуша клиентите, така се постигат много страхотни неща. Дерзайте момчета!

Previous
Previous

QuestionRooms - Предизвикателството на Мерлин

Next
Next

Fury на финал на Red Bull Escape Room World Championship 2018