The Box - The Mine

http://escapethebox.gr/

The Mine

Fury team: Венелин Горнишки, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева

Дата на посещение: Септември 30, 2018

Нашето време: 48:00 минути (рекорд за стаята към момента на посещение)

Най- добрата стая, която сме играли в Гърция. И може би в топ 5 от всички стаи които сме играли. Да, толкова е добра.

Регистрирах посещението ни с малко скептицизъм, повечето стаи на бранда "The box" са страшни и не бях сигурна какво да очаквам. Това е последната стая на епичното ни гръцко приключение и сме уморени, недоспали и мокри, понеже в Атина буквално цял ден валя без почивка дори за 5 минути. Пристигаме, прилично лоби, мирише на пуканки. Оказва се че в лобито има миниатюрна машина за пуканки, което е всъщност приятно. Пийваме водица, посещаваме тоалетната, която сама по себе си е ескейп помещение. С малко насоки по стените и шкафовете откриваш къде е дръжката с която да си отвориш вратата на излизане, не знам дали някой се е оплаквал от подобно решение или е вика за помощ да го пуснат от тоалетната, но на нас ни направи страхотно впечатление и беше загрявка за самата стая.

Раздават ни каски с фенери на тях, което в ретроспекция си беше важно. Предупреждават ни да не ги сваляме, което също се оказа съществено, защото на финала излизайки от стаята притисната от определени обстоятелства така си праснах челото, че ако не беше шапката вероятно още щях да виждам летящи птичета. Та така, в мината безопасността е на първо място.

Супер яки декори, озвучение и атмосфера. Машинарии, вагонетки за въглища, генератори за ток и кислород, тук има почти всичко което е създадено с една цел, да се разваля често и да се опитва да направи оцеляването ви доста по трудно.

Направо и разказахме играта на тази стая. Може би защото бяхме загрели, но пъзелите, които са много и интересни, просто нямаше как да ни се опънат, ние бяхме буквално като по учебник. 48 минути и рекорд за стаята, излязохме с УРА и дълго коментирахме как с някой много елементарни решения може да направиш преживяването силно и динамично. Просто някой е седнал и е помислил достатъчно дълго за това.

Темата не е често срещана и като че ли не привлича особен интерес, но присъдата на Фюри е ако някога в живота си играете стая - мина, това трябва да е "The mine".

Домакините ни попитаха какво да посетят в София след седмица, препоръчахме им Атлантида. След седмица докато водя колегите от Сторк да играят същата стая, засичаме екипът на The box в края на тяхната игра. Беше супер съвпадение, но се радвам че се засякохме и на родна земя и успяхме да ги насочим в тяхното кратко гостуване, надявам се че са се забавлявали поне толкова колкото ние в тяхната стая.

Нашата снимка 👷

The box за нас:

Our friends, from neighboring Bulgaria, has pleasantly surprised us, but not only for their game and performance in our mine, but also for their tremendous endurance. Imagine that they traveled from Sofia in the morning, they came to Athens, played in three rooms, starred in ours and would be back in their home country within a day. What can we say... We feel, really, greatly honored by their visit and we promise, we will return the gesture fast. Thank you very much "Fury" and it was our pleasure to meet you guys ... ❤

Previous
Previous

Fury на финал на Red Bull Escape Room World Championship 2018

Next
Next

Mystery lab - Енигма